{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online

Posted by Awanama

Kosmo Online


Seramai 732,128 penjaja, peniaga kecil nikmati Insurans P1MPIN

Posted:

Seramai 732,128 penjaja, peniaga kecil nikmati Insurans P1MPIN

Seramai 732,128 penjaja, peniaga kecil nikmati Insurans P1MPIN

30/06/2013 8:31pm

ALOR SETAR - Seramai 732,128 penjaja dan peniaga kecil di seluruh negara yang berdaftar akan menikmati pelan perlindungan Insurans 1Malaysia Penjaja dan Peniaga Kecil Nasional (P1MPIN).

Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah berkata, kerajaan memperuntuk RM16 juta setiap tahun bagi melaksanakan P1MPIN.

Bank Rakyat dilantik agensi pengurus dan ia memilih Takaful Ikhlas sebagai syarikat pengendali P1MPIN, katanya semasa berucap merasmikan kursus Pemantapan Penjaja dan Peniaga Kecil 2013 peringkat negeri Kedah di sini hari ini.

Ahmad Bashah berkata, P1MPIN ialah pelan perlindungan insurans berkelompok penjaja dan peniaga kecil yang diperkenal kerajaan serta berkuat kuasa pada 1 Jan 2013.

Mengikut pelan ini, penjaja dan peniaga kecil mendapat perlindungan kemalangan 24 jam sehari tanpa mengira di mana sahaja mereka berada sebagai tanda keprihatinan kerajaan dalam menjaga kebajikan golongan itu, katanya. - Bernama

Tiga lelaki disyaki terlibat kes samun di Sungai Petani diberkas polis

Posted:

Tiga lelaki disyaki terlibat kes samun di Sungai Petani diberkas polis

Tiga lelaki disyaki terlibat kes samun di Sungai Petani diberkas polis

30/06/2013 8:30pm

SUNGAI PETANI - Polis memberkas tiga lelaki yang dipercayai terlibat dengan kes samun bersenjata di Taman Tiong di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, ACP Khalil Ariffin berkata, suspek ditahan dalam satu serbuan di sebuah rumah hari ini dan mereka ditahan reman tujuh hari mulai hari ini bagi membantu siasatan kes mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan.

Dalam kejadian kira-kira 2 petang itu, sekumpulan lelaki bersenjatakan parang memasuki sebuah rumah di Taman Tiong dan mengikat enam penghuninya sebelum mengambil barang kemas, komputer riba, telefon bimbit serta wang tunai.

Khalil berkata suspek kemudian melarikan diri dengan sebuah kenderaan yang menunggu di luar rumah.

Sementara itu, dalam insiden berasingan, seorang lelaki berusia 20-an menyamar sebagai pemilik rumah untuk menceroboh sebuah kediaman yang tidak didiami di Taman Peruda, semalam.

Khalil berkata, kejadian itu disedari jiran apabila melihat suspek keluar dari bumbung rumah dan memaklumkan perkara berkenaan kepada pemilik sebenar yang menetap di tempat lain.

Beliau berkata polis dari Unit Rondaan Bermotosikal berjaya mengepung suspek dan memberkasnya. - Bernama

UPP dirancang jadi agensi peneraju pencegahan penyeludupan

Posted:

Teknologi interaktif mendidik kanak-kanak

SUATU ketika dahulu, kanak-kanak hanya bermain anak patung, set masakan, set kereta dan boneka-boneka plastik. Namun kanak-kanak hari ini sejak kecil lagi sudah didedahkan dengan pelbagai gajet berteknologi tinggi seperti komputer, laptop, tablet, kamera atau Play Station. Lagi...

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar