{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted by Awanama

Kosmo Online - Komuniti Kita


IPD Kerian anjur boling persahabatan

Posted:

IPD Kerian anjur boling persahabatan

IPD Kerian anjur boling persahabatan

MAT FAUZI (kiri) beramah mesra dengan peserta daripada pasukan Pengurusan A yang menjadi juara pertandingan boling Piala Ketua Polis Daerah Kerian di Perai, Pulau Pinang baru-baru ini.


ERAT HUBUNGAN. Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kerian, Perak menganjurkan pertandingan boling Piala Ketua Polis Daerah Kerian di pusat beli-belah Megamall Pinang, Perai, Pulau Pinang baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mat Fauzi Nayan berkata, pertandingan kali pertama itu bertujuan mengeratkan hubungan sesama anggota IPD Kerian selain mengukuhkan semangat kerjasama dalam pasukan.

"Pertandingan ini akan dijadikan sebagai aktiviti tahunan berikutan mendapat sambutan yang menggalakkan," katanya.

Pada pertandingan itu, pasukan Pengurusan A IPD Kerian berjaya muncul juara.

FAMA melawat gerai buah segar di Perlis

Posted:

FAMA melawat gerai buah segar di Perlis

FAMA melawat gerai buah segar di Perlis


AB. RAZAK (kiri) bersama kakitangan FAMA melawat gerai buah mangga harumanis di Lebuhraya Kuala Perlis-Changlun, Pauh Putra, Arau, Perlis baru-baru ini.


LAWAT. Pengarah Kanan Pembangunan Usahawan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Ab. Razak Ab. Majid mengadakan lawatan kerja selama sehari di Perlis baru-baru ini.

Dalam lawatan tersebut Ab. Razak berkesempatan singgah di Gerai Buah-Buahan Segar (GBBS) di Lebuhraya Kuala Perlis-Changlun, Pauh Putra, Arau, Perlis.

Beliau turut meninjau dan membeli mangga harumanis yang dijual oleh peniaga di gerai itu.

"FAMA juga memutuskan membina 100 buah lagi gerai baharu di bawah program GBBS di seluruh negara tahun ini selepas pulangan yang diraih peniaga agak baik," katanya.

PSSTLDM jayakan program jiwa murni

Posted:

PSSTLDM jayakan program jiwa murni

PSSTLDM jayakan program jiwa murni


SEBAHAGIAN daripada anggota PSSTLDM bergambar pada program Jiwa Murni anjuran PSSTLDM di Kampung Sungai Pial, Kuala Muda, Kedah baru-baru ini.


BERBAKTI. Seramai 90 anggota Pasukan Simpanan Sukarela Tentera Laut Diraja Malaysia (PSSTLDM) KD Sri Pinang termasuk 20 anggota Palapes Laut Universiti Sains Malaysia terlibat menjayakan program Jiwa Murni anjuran PSSTLDM di Kampung Sungai Pial, Kuala Muda, Kedah baru-baru ini.

Pegawai penyelaras program, Leftenan Madya Muhamad Shafiq Saari berkata, program itu merupakan platform bagi merealisasikan nilai teras tentera laut dalam membentuk satu pasukan berjiwa murni dalam kalangan anggota.

"Aktiviti gotong-royong ini memberi pendedahan kepada anggota berkaitan golongan yang memerlukan bantuan dan perhatian masyarakat," katanya.

Majlis penutup program itu dirasmikan Exco Kerajaan negeri Kedah, Datuk Tajol Urus yang turut serta bergotong-royong membersihkan Dewan Serbaguna dan Dewan komuniti 1Malaysia Kampung Sungai Pial.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar