{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Utusan Online - Jenayah

Posted by Awanama

Utusan Online - Jenayah


Seorang lagi suspek militan ditahan

Posted: 28 Apr 2014 08:25 PM PDT

HULU LANGAT 29 April - Seorang lagi suspek yang terlibat dalam aktiviti militan ditahan sepasukan polis di ibu negara, pagi ini.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, suspek yang ditahan itu merupakan seorang wanita dan jumlah tangkapan setakat ini adalah seramai 10 orang.

Katanya, daripada jumlah itu, seramai lapan orang adalah lelaki dan dua wanita termasuk seorang balu. Kesemua suspek berusia 25 hingga 56 tahun. - UTUSAN ONLINE

120 PATI ditahan dalam Ops Cantas Khas di Tawau

Posted: 28 Apr 2014 07:58 PM PDT

TAWAU 29 April - Polis Tawau menahan sejumlah 120 orang dipercayai pendatang asing tanpa izin (PATI) dalam Ops Cantas Khas di beberapa kawasan di daerah ini, semalam.

Ketua Polis Daerah Tawau ACP Awang Besar Dullah berkata dalam operasi kira-kira pukul 4 pagi itu, sebanyak 73 lelaki dan 47 wanita berumur antara tiga dan 60 tahun ditahan.

"Operasi yang turut disertai Jabatan Imigresen itu dilakukan dibeberapa tempat termasuklah di kawasan bandar, Batu 10 Jalan Apas, dan Batu Lima Tinagat," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata kesemua yang ditahan tidak memiliki sebarang dokumen pengenalan diri itu telah diserahkan kepada Jabatan Imigresen untuk tindakan lanjut.

Katanya, selain itu pihaknya turut menahan tiga lelaki berusia di antara 21 dan 30 tahun kerana positif dadah dan kesemua mereka ditahan di bawah Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Sementara itu, Awang Besar meminta kerjasama dari orang ramai agar menyalurkan maklumat kepada pihak polis sekiranya terdapat sebarang penempatan pendatang asing di kawasan masing-masing. - BERNAMA

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar