{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda air tawar - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

felda air tawar - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

<b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

KOTA TINGGI: A 20-year-old woman delivered a boy in an oil palm plantation in Felda Air Tawar 3 here with the help of her boyfriend, in the wee hours of Thursday morning.

However, after giving birth to the boy at 3am, the woman and her boyfriend left the infant with his umbilical cord attached on a the bonnet of a parked car near Felda Sungai Mas, about 30km from here.

When the 39-year-old car owner was about to send his daughter to school at 7am, he saw the baby and rushed him to Kota Tinggi Hospital before alerting the police.

Deputy district police chief Deputy Superintendent Muhammad Shamsuddin said the 3kg infant was wrapped in a piece of cloth and was in stable condition.

The village was abuzz with talk of the baby boy being found, and drew many of them to the hospital to see the boy.

Surprisingly, the infant's mother also made her way to the hospital.

She looked pale and weak and paid too much attention to the baby, making the hospital's management suspicious.

She finally admitted being the mother and abandoning the baby.

The unmarried woman from Felda Tunggal has another child who is about a year old and in the care of her parents.

She was detained by police to facilitate investigations for abandoning the infant. Her 25-year-old boyfriend from Kampung Teluk Empang near Pengerang was also arrested. - NST

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 07:48 AM PDT

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 07:48 AM PDT

abu razeen&#39;s journal: KLINIK GUAMAN <b>AIR TAWAR</b> 2, MANGAN BELANGKAS YUK!

Posted: 23 Jun 2011 07:05 AM PDT

1. 23/6/2011, team JBG JB lead by boss TJ, termasuk AR, doty gojes, mr derek dan loloq, melaksanakan klinik guaman di Felda Air Tawar 2 (FAT2), Kota Tinggi. Proud to be there, dimaklumkan peserta Felda kat sini adalah yang teramai sekali. Terima kasih Tuan Zakaria bin Hassan, Pengurus FAT2 kerna sudi menjemput kami.
2. Yang dikatakan teramai tu ada lebih kurang 775 keluarga, (rwamai tuh!) (juga keahlian cawangan umno terbanyak), harini ada perhimpunan bulanan/roll call di dataran wisma Felda FAT2. Felda ni dibuka tahun 1973, awal setahun sebelum besday TAR. Kesempatan ni kami tawarkan program klinik guaman untuk semua rakyat jelata FAT2. Alhamdulillah ramai juga yang memberi kerjasama bertanyakan soalan.
Tips#1: sila datang awal sebaik-baiknya area pukul 10.30 ke sebelum pukul satu, sebab biasanya belangkas habis ditempah semasa matahari atas kepala (kata pakcik restoran pada saya)
4. So inilah dia belangkas masak sambal, don't expect belangkas datang macam helmet (topi keledar) yang kita tengok kat habitat dia dalam tv, yang ni dah siap dipotong untuk memudahkan part paling istimewa dicapai tangan pengidamnya... chewahh.
5. Sebenarnya sebelum posting Johor, AR dah buat list bende nak makan kat Johor: Nasi Beriani Gam, Beriani Singapore, Mi Rebus tulang, Nasi Ayam Penyet dan Belangkas, semua dah rasa kecuali belangkas sebab tu muka excited sangat-sangat. Jangan tak percaya AR masih dok tersengih menikmati belangkas sehingga artikel ini ditulis... kui kui kui! (sangat teruja sampai lupa nak basuh tangan ..takpe tangan suci)
Tips#2: Side Kick Dish untuk penggemar belangkas adalah ikan sembilang asam pedas, perkhhh! yang tu favourite TJ, makan tak hengattt.
7. Selain dari tu sambal belacan dan pucuk ulam raja menjadi pilhan (kalau orang kedah tak makan cicah sambal ..belum cukup sheh! lagi). Gambar diatas adalah part paling istimewa dalam belangkas iaitu telurnya. Ya Allah! lazatnya telur belangkas. Besarnya macam telur ikan darat, kenyal-kenyal sikit. Pertama kali merasa mungkin akan bau satu fashion, tapi bila dah makan masuk gear tiga ....Pak mentua lalu belakang pun tak nampak!
tips#3 : isinya sedikit, kata orang yang boleh buat fenin adalah apabila makan isinya, telur belangkas takkan menyebabkan apa-apa mudarat kecuali yang makan tu memang dah ada penyakit atau memang dah tertulis sejak azali.

9. Balik masuk ofis dengan penuh kepuasan... Alhamdulillah!.Mana-mana kengkawan kepingin banget nak rasa belangkas jemput la datang... keenakannya tabarakallah!


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda air tawar</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 11:18 AM PDT


Aishah & Shariff – <b>Felda Air Tawar</b> 1 Kota Tinggi « trilogyimage

Posted: 21 May 2011 08:52 AM PDT

We are a group of photographers based in Johor Bahru, Malaysia. Our passion is photography. Our main objective is to deliver images in high quality and fulfill our customer expectations. We are specializing in Engagement and Wedding Photography, Corporate Event Photography, Annual Dinner Photography, Studio & Potrait Photography, Birthday Party Photography and others. Feel free to see our images and packages. We are pleased to serve you and fulfill your dream and imagination. Contact us if you have any inquiry at info.trilogyimage@gmail.com.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar