{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda kerteh - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda kerteh - Google Blog Search


Blog Felda: <b>felda kerteh</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

SEJARAH :

Felda Kerteh 01 dibangunkan pada tahun 1974. Jenis tanaman yang dihasilkan di sini ialah sawit. Luas kawasan keliling ialah 1782.40 hektar manakala luas tanaman ialah 1643.237 hektar. Kelapa sawit mula ditanam pada tahun 1975 dan mula mengeluarkan hasil pada tahun 1978. Pada tahun 1978 itulah bermulanya kemasukan peneroka di Felda Kerteh 01. baca lagi..

HARI TERBUKA PERPUSTAKAAN JALUR LEBAR DAN GALAKAN MEMBACA

Hari : Sabtu

Tarikh : 21 – 05 – 2011

Lokasi : PJL Felda Kerteh 1

Hari Terbuka Perpustakaan Jalur Lebar dan Galakan Membaca telah diadakan di Felda Kerteh 1, terdapat pelbagai aktiviti dan pameran diadakan pada hari terbuka. Kunjungan penduduk sekitar Felda Kerteh 1 menambahkan lagi kemeriahan pada hari terbuka PJL Felda Kerteh 1.

Majlis Perasmian Penutup Hari Terbuka Perpustakaan Jalur Lebar dan Galakan Membaca Felda Kerteh 1 bermula pada jam 3.30 petang. Majlis dimulakan dengan Nyanyian Lagu Negaraku dan Lagu Terengganu, seterusnya diteruskan lagi dengan penerangan mengenai PJL oleh pengerusi majlis. Bacaan doa oleh USTAZ ALIAS BIN ISMAIL, Imam Masjid  Felda Kerteh 1 bagi memberkati lagi majlis. Antara tetamu jemputan yang hadir dan memberi ucapan dalam majlis :

1. TUAN HAJI ZAKARIA @ ARIFIN BIN ABDULLAH ( ADUN PAKA )

2. EN NAZARUDDIN BIN ABU BAKAR Wakil TM

3. TUAN HAJI WAN ARIS BIN WAN ABDULLAH (Pengurus Felda Kerteh 1)

Majlis Perasmian Penutup Hari Terbuka Perpustakaan Jalur Lebar dan Galakan Membaca Felda Kerteh 1 dirasmikan oleh TUAN HAJI ZAKARIA @ ARIFIN BIN ABDULLAH ( ADUN PAKA ), seterusnya penyampaian hadiah kepada peserta yang menyertai pertandingan dan aktiviti yang diadakan . Antara kategori pertandingan :

  1. PRA SEKOLAH  (PERTANDINGAN MEWARNA)
  2. SEK RENDAH (PERTANDINGAN PUZZLE)
  3. SEK MEN (PERTANDINGAN SILANGKATA )
  4. BELIA (PERTANDINGAN TRENGKAS)
  5. WANITA (GUBAHAN SIRIH JUNJUNG )

Penyampaian hadiah disampaikan oleh TUAN HAJI ZAKARIA @ ARIFIN BIN ABDULLAH ( ADUN PAKA ) dan diiringi EN NAZARUDDIN BIN ABU BAKAR Wakil TM. Seterusnya ialah penyampaian cenderahati kepada tetamu jemputan oleh wakil TM.

Majlis bersurai dan pengunjung yang hadir disediakan jamuan minum petang, dengan ini, Program Hari Terbuka Perpustakaan Jalur Lebar dan Program Galakan Membaca FELDA KERTEH 1 tahun 2011 telah pun berakhir. Semoga berjumpa lagi tahun hadapan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar