{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda kemahang - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda kemahang - Google Blog Search


Now, who is the traitor? | Malaysia Today

Posted: 24 Mar 2012 09:46 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Oil palm fruit sent to Mill In Felda Kemahang, Kelantan. Felda lost the case as it was proved that Felda was not Paying the proper amount sent to mill. It was a landmark case. On appeal Felda lost the Case. Soon after that you ...

Blog Felda: <b>felda kemahang</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Dec 2011 10:00 AM PST

Timbalan Ketua Pas cawangan Felda Kemahang 3 di sini, Mohd. Ramli Deramin, 54, semalam meletakkan jawatan yang dipegangnya sejak tiga penggal lalu kerana hilang keyakinan terhadap parti pembangkang itu.

Katanya, sebahagian besar daripada 304 peneroka di tanah rancangan itu yang menyertai Pas sebelum ini juga akan mengikut jejak langkahnya untuk menjadi ahli UMNO dalam tempoh terdekat.

''Langkah itu diambil kerana mereka berasa dianiaya pemimpin Pas yang tidak turun padang untuk bersama-sama mereka menghadapi pelbagai masalah dan kemelut melanda peneroka di kawasan tersebut,'' katanya ketika ditemui pada majlis ramah mesra bersama Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad di sini, semalam.

Menurutnya, dulu dia pernah menjadi ahli UMNO tetapi berjaya dipengaruhi parti pembangkang itu yang memberi pelbagai janji manis.

Namun, katanya, selepas tiga penggal dan melihat sendiri kegagalan Pas, dia dan ahli lain hilang keyakinan dan kepercayaan kepada parti tersebut.

''Keputusan saya keluar Pas kerana yakin UMNO berpegang pada janji untuk menunaikan tanggungjawab apabila sering datang menjenguk dan bertanya khabar peneroka di sini biarpun pada pilihan raya lalu mereka kalah," katanya.

Sehubungan itu, katanya, dia dan ahli Pas lain berazam akan bersama-sama UMNO pada masa akan datang kerana mendakwa hanya parti itu yang benar-benar dilihat mampu memperjuangkan nasib orang Melayu terutama dalam kalangan peneroka seperti mereka.

Komen GPB

Semakin ramai peneroka FELDA terdiri ahli PAS  telah sedar akan pembohongan pemimpin mereka terutama si malaun Mazlan Aliman.  Pemimpin PAS bukannya mengambil berat akan kebajikan peneroka tetapi sebaliknya menghasut untuk membenci kerajaan .

PRU 13 nanti , Parlimen Tanah Merah dimenangi PKR harus ditawan semula UMNO !!

Full content generated by Get Full RSS.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar