{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda ijok - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

felda ijok - Google Blog Search


Blog Felda: <b>felda ijok</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 12:00 AM PDT

felda ijok

alhmdulillah dah selamat Balqis jadi isteri.. guwa dengan member guwa Lyn & Sha terjah wedding member kamiorang kat Felda Ijok- Perak.. Boni ade tanye guwa pasal Felda Ijok kat selangor ke? 

memang kat Hulu Selangor ada nama tempat tu Ijok jugak.. tapi yang guwa pegi tu Felda Ijok kat Selama Perak sana..hehe... 

tapi kan.

tapi..

tapi..

guwa memang duduk dekat dengan area Hulu Selangor dah pon.. tapi bukan Felda Ijok la.. guwa duduk kat Felda Gunung Besout.. dalam mukim Sungkai, Perak.. ha kira memang jiran sebelah gak la kot dengan Boni.. kan? kan? =P

Balqis & Hafiz

sementara nak mencari Felda Ijok tu bleh tahan gak adventure dia.. sampai terlajak lagi tu ! sipbaik la ada Abg Rahim (partner keje Balqis) jadi tour guide.. guide through phone je la pon.. sampaikan guwa yang orang Bagan Serai pon, tak pernah tau pasal nama tempat Redang Panjang.. Jelai lah.. siap lalu kat hutan-hutan pulak tu.. sipbekla kamiorang menaiki Suzuki Swift putih yang dipandu oleh Lyn.. 

Terase konfiden je la guwa sebagai co-pilot yang tak bape tahu jalan nih.. hahaha ! memang berterima kasih sangat pada Abg Rahim.. kalo tak disebabkan beliau, tak sampai rasenye kami ni.. hang arrr Balqis buat map kat card tu simple sangat.. tak cukup landmark arrr weyhh ! =P

sampai je kat umah Balqis memang ngam-ngam dia tengah makan beradab.. ape lagi, kamiorang yang memang tekad kosongkan perot sehidong-hidong semata-semata nak makan nasik minyak dia, pakat cantekkkk je beratur p amek nasik.. guwa memang tak kasi chance kalo bab makan nih ! nasik memang dua jenis guwa amek.. kurma daging + gulai nenas ikan masin ditambah pulak dengan ayaQ asam perghhh ! memang guwa makan tak toleh kiri kanan dah habaq hang ! sampaikan sorang lagi member kamiorang (Ali) yang sampai, pon guwa tak perasan =P

pastu ada pulak cuci-cuci mulut.. ada bubur gandum mix dengan jagung + ada cendol + ada jeruk !! fuhhhhh memang takkan guwa lepaskan begitu saje la semua nih ! Terima kaseh skali lagi sebab Abg Rahim la jadi pelayan kami.. tolong amekkan semua desert ni untuk kami yang mai jauh ni..hehe

kawan-kawan kerje yang sempat mai =P

Balqis & suami dah selamat.. kamiorang stay sampai setel pengantin sanding.. tapi Ali dengan Abg Rahim gerak awal la sebab ada hal.. standard arrrr kalo pompuan pegi majlis kawen.. konfem tak puasnye kalo mai sekejap.. mane dan nak gosip weyhh ! hahaha

-Tahniah Is & suami.. jaga hasben leklok.. takmo garang-garang k ;)

-Terima Kaseh Abg Rahim sebab tolong guide kami ke jln yg benar.. 

  pastu tolong layankan makan pulak lagi =P

*countdown for wedding  my ofismate = Cik Ida on this 9 June.. horeyy !

Labels: ,


Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar