{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda kemelah - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda kemelah - Google Blog Search


<b>felda kemelah</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 20 Mar 2013 03:08 AM PDT

Dan program sepetang bersama pemimpin

FELDA KEMELAH – Satu program yang mendekatkan diri diantara penduduk felda dan pemimpin setempat akan diadakan di Felda Kemelah pada hari Ahad, 24 April 2011 yang melibatkan golongan sasaran diperingkat usia awal 6 tahun sehingga dewasa.

Bermula malam ini, satu pertandingan karaoke suka-suka diadakan di Dewan Serbaguna Felda Kemelah. Manakala pada hari esok (Ahad) akan diadakan pelbagai aktiviti antaranya senamrobik pertandingan masakan dan gubahan khas untuk wanita dewasa, explorace belia, pameran kesihatan, pemeriksaan kesihatan percuma, perlawanan persahabatan bola jaring dan ceramah kesihatan.

Pada sebelah petangnya pula akan diadakan pertandingan mewarna untuk kanak-kanak, persembahan autoshow untuk generasi muda. Pelbagai pameran akan diadakan antaranya daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat, Seranta (Felda) Jabatan Perdana Menteri (JPM) serta pameran daripada usahawan anak-anak peneroka Felda.

Selain daripada itu, antara aktiviti kemuncaknya adalah lawatan ke rumah pesakit-pesakit kronik. Dijangkakan penganjur akan mengunjung ke lapan buah rumah yang isi rumahnya terlibat dengan penyakit kronik.

Menurut Irdawati Wagiman, Pegawai Seranta (Felda) Jabatan Perdana Menteri, Program Jejak Aspirasi 2011 Felda Kemelah ini adalah anjuran bersama Seranta (Felda) Jabatan Perdana Menteri dengan kerjasama JKKK, GPW dan MBFM Felda Kemelah.

"Ini adalah kali kedua program ini diadakan di Felda Kemelah setelah pihak kami mengadakan program yang sama pada tahun lepas."

"Antara tujuan program ini diadakan adalah untuk mengeratkan tali silaturrahim antara masyarakat dengan pemimpin tempatan. Semua masyarakat Felda Kemelah dan yang berdekatan dijemput hadir untuk sama-sama meraikan program ini, " katanya lagi.

Program ini akan dirasmikan oleh Datuk Ayub Rahmat, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kemelah.

Blog Felda: <b>felda kemelah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Dec 2012 12:00 AM PST

FELDA KEMELAH - Seramai hampir 200 belia menyertai Kembara Belia Felda bersama Polis Diraja Malaysia (PDRM) 2011 yang bermula dari Felda Chemplak Barat dan berakhir di Felda Kemelah, petang semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kemelah, Datuk Ayub Rahmat berkata, semangat orang muda seperti ini menjadi tunggak kepada generasi belia lain untuk membangun bersama dalam mempertahankan tanah air pada masa akan datang.

Menurutnya, konvoi kembara pada kali ini melibatkan kereta peronda polis, puluhan motosikal belia Felda sendiri selain 25 kereta dari Kelab Honda Civic (MHCC) Segamat yang turut memeriahkan aktiviti dari pagi hingga petang.

"Generasi muda inilah yang kita harapkan untuk mempertahankan Felda daripada dimasuki pengkhianat Felda setelah sekian lama dipertahankan oleh ibu bapa kita sebelum ini yang taat setia bersama Felda," katanya pada perasmian penutup program berkenaan di Felda Kemelah.

Beliau berkata, generasi muda adalah waris kepada perjuangan dan penyambung kejayaan yang telah dimiliki hingga berterusan ke generasi akan datang.

Timbalan Pengarah Seranta Felda, Abd Hamid Abd Rahman berkata, kembara ini adalah salah satu pendekatan belia bersama masyarakat selain beberapa program yang pernah dijalankan sebelum ini.

"Generasi muda seharusnya mengambil iktibar daripada kejadian negatif yang terjadi kepada rakan lain yang tidak dapat menyumbang kepada pembangunan negara dan sekadar bergantung kepada orang lain," katanya.

Peserta MHCC Segamat, Muhamad Noorazhari Rahmat, 26, berkata, ini adalah salah satu pendekatan terbaik bagi belia untuk terus bercampur masyarakat tanpa rasa terkecuali.

"Banyak input yang positif telah kami terima sepanjang kembara ini berlangsung dan berharap akan ada kesinambungan dari program dengan penglibatan lebih ramai belia di samping aktiviti yang lebih menarik," katanya kepada Sinar Harian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full content generated by Get Full RSS.Full content generated by Get Full RSS.Full content generated by Get Full RSS.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar