{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Felda jelai - Google Blog Search

Posted by Awanama

Felda jelai - Google Blog Search


ZIARAH PENDIDIKAN KHAS SMK <b>JELAI FELDA</b> 3I JAN 2013

Posted: 15 Feb 2013 11:03 PM PST

Setiap kali ada kesempatan untuk menziarahi SMK Jelai Felda, saya tidak akan melepaskan peluang untuk melawat ke unit PPKI sekolah ini untuk melihat perkembangannya dan berjumpa dengan guru-guru dan staf di PPKI ini yang sentiasa komited dan hebat di dalam menjalankan tugas mereka.
Semenjak saya bersama mereka di sekolah ini sejak 2008 hingga april 2011, banyak inovasi yang dihasilkan.
Kejayaan PPKI ini saya lihat adalah selain kepimpinan Puan Saniah Mamat yang berpengalaman luas dan sokongan pihak pentadbiran sekolah ia juga disebabkan oleh faktor komitmen guru-guru dan pembantu pelajar yang sangat komited. 
Satu lagi aspek yang jelas ialah penghayatan pendidikan PPKI yang melibatkan kelompok pelajar istimewa yang begitu rapat dengan diri beliau. Anak beliau juga yang merupakan bekas pelajar PPKI sekolah ini , menjadikan beliau begitu mudah menyelami perasaan dan kemahuan para pelajar ini. penghayatan ini nampak jelas mampu diserap oleh guru-guru muda yang lain, yang mampu mendidik pelajar di sini dengan begitu dedikasi.
Berilah apa sahaja tugas dan cabaran, sudah pasti mereka mampu melaksanakannya. Bukan hanya di dalam aktiviti yang melibat pelajar PPKI , malahan dalam hal yang  melibatkan sekolah . kebolehan guru-gurunya begitu teserlah. Ada yang berbakat besar sebagai pengacara majlis dan berkebolahan juga di dalam aktiviti lasak di luar kawasan sekolah.
Kepada warga PPKI SMK Jelai Felda, teruskan kecemerlangan ini. Anda Memang Hebat! Tahniah Puan Saniah, Cikgu Norhayati Said, Cikgu Asyriq dan lain lain lagi...

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar