{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda bukit goh - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

felda bukit goh - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Blog Felda: <b>felda bukit goh</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2011 12:00 AM PDT

Oleh Zulaffandi bin Ahmad

Saya teringat pada kali pertama menerima surat pelantikan sebagai pengetua di SMK Astana iaitu pada Mac 2007. Pada waktu itu, saya bertugas sebagai Ketua Unit, Unit Pengurusan Maklumat di JPN Pahang. Lama juga saya bertugas di sana, hampir tujuh tahun. Terasa tugas pada kali ini amat berbeza dengan tugas yang pernah dilakukan sebelumnya. Walaubagaimanapun kepercayaan dan keyakinan yang diberikan oleh Dato' Pengarah pada ketika itu akan saya jadikan sebagai cabaran.

Saya berasa agak gentar juga nak berhadapan dengan guru dan pelajar yang dikatakan mempunyai berbagai kerenah. Tetapi pengalaman menguruskan guru-guru data semasa di JPN sedikit sebanyak membantu dalam menangani perasaan tersebut. Teringat saya pada pepatah Melayu, ' di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung'. Di mana saya ditempatkan di situlah amanah dan tanggungjawab yang mesti saya laksanakan. Saya mula berfikir bagaimana nak jadi seorang pengetua.

Saya mendapatkan nasihat dan tunjuk ajar dari rakan-rakan pengetua yang sudah lama bertugas di sekolah . Antaranya adalah Simaon Kassim, Haji Karim dan ramai lagi. Banyak ilmu yang tiada dalam buku dapat dikongsikan. Seterusnya saya berjumpa dengan bekas pengetua SMK Astana Pn. Hajjah Rakiah Daud yang akan bertukar ke SMK Bukit Goh. Beliau banyak memberi maklumat dan tunjuk ajar berkaitan dengan SMK Astana, baik dari segi pencapaian sekolah, staf mahupun pelajarnya. Dapat saya simpulkan bahawa penentu kepada kejayaan sekolah bergantung kepada kebijaksanaan pengetua yang peka kepada keadaan sekelilingnya. Mencari punca kepada masalah dan menyelesaikan masalah berasaskan kepada punca tersebut.

Untuk mencari gambaran yang lebih jelas tentang sekolah, saya membaca buku pengurusan sekolah. Banyak maklumat yang dapat saya perolehi di dalam buku tersebut. Saya meneliti misi dan visi sekolah. Terdetik dalam hati ..... banyak yang perlu saya lakukan.

Setelah berada di SMK Astana selama hampir lapan bulan, saya diarahkan bertukar ke SMK Bukit Goh. Walaupun banyak program yang tidak dapat saya laksanakan, sebagai penjawat awam saya terpaksa akur dengan arahan yang telah diberikan. Nampaknya sekali lagi saya perlu berjumpa Hajjah Rakiah untuk menyelesaikan proses serah tugas. Banyak maklumat dan tunjuk ajar yang telah disampaikan. Kebetulan pula GPK Kokurikulum, Pn. Wan Norini dan cikgu Wan Sabariah merupakan rakan sekuliah semasa di Universiti Malaya dulu. Bukan itu saja, teman sekelas masa di SK Ahamd juga bertugas di situ. Kemesraan barisan pentadbir dan staf menjadi mangkin kepada saya untuk terus berusaha meningkatkan kecemerlangan sekolah.

Pada 1 November 2007, saya melangkahkan kaki ke SMK Bukit Goh, sebuah sekolah yang telah lama menabur jasa kepada anak-anak peneroka Felda. Murid yang belajar di situ merangkumi Felda Bukit Goh, Felda Bukit Sagu dan juga Felda  Bukit Kuantan. Di sekeliling saya banyak mata dan telinga peneroka yang memantau kecemerlangan sekolah. Jadi saya perlu berhadapan dengan tiga golongan iaitu guru dan staf sokongan, pelajar dan masyarakat setempat. Apa yang penting adalah saya perlu mempunyai perancangan dan tekad untuk berjaya. Insyaallah.

Seperti di SMK Astana, langkah pertama yang saya lakukan adalah mengingat sebanyak mungkin nama guru dan staf sokongan. Saya masih ingat pesanan Tuan PPD pada masa pertama kali mendaftar diri sebagai pengetua ..." Zul, ingat nama guru, itu penting". Bagi saya, kita akan lebih mengenali seseorang dan lebih mudah berinteraksi jika kita ingat namanya. Guru akan rasa dihargai jika kita sebut namanya. Saya juga pernah terbaca di dalam internet tentang teori kepimpinan yang mengatakan bahawa pengetua yang berkesan mesti dapat berkomunikasi dengan baik dan melaksanakan pentadbiran dengan melibatkan pekerja di bawahnya dengan cara yang disenangi, menghargai pendapat dan pengalaman orang lain. Secara tidak langsung ia akan melahirkan sikap staf yang kuat dan rajin bekerja.

Banyak perkara yang ingin saya lakukan bermain di kepala. Umpama sedang beratur menunggu giliran. Saya memfokuskan kepada disiplin terlebih dahulu. Saya  mengambil peluang mendisiplinkan pelajar tingkatan tiga yang telah selesai menduduki PMR kerana pada masa itu pelajar tingkatan lima sudah mula menduduki Sijil Pelajaran Malaysia manakala pelajar yang lain sibuk menjawab peperiksaan akhir tahun. Ini adalah peluang terbaik membentuk kerohanian pelajar dan seterusnya memantapkan disiplin diri. Alhamdulilah saya mendapat sokongan padu daripada guru-guru terutama guru disiplin.

Pada masa yang sama, pelajar yang mengambil SPM juga tidak diabaikan. Walaupun kedatangan saya ke SMK Bukit Goh agak lewat tetapi perhatian dan sokongan kepada pelajar-pelajar tingkatan lima sentiasa diutamakan. Ada pelajar yang terpaksa dijemput datang ke sekolah untuk menduduki peperiksaan. Begitulah hebatnya guru-guru pada masa sekarang, tugas bukan sahaja mendidik pelajar di sekolah malah terpaksa memantau pelajar hingga ke rumah.

Sepanjang cuti sekolah, saya mengatur strategi agar kecemerlangan sekolah dapat ditingkatkan pada tahun hadapan. Guru-guru kanan dan staf datang membantu walaupun pada masa cuti. Setelah 2008  membuka tirai, tugas dan tanggungjawab menjadi semakin berat. Walaupun pengalaman menjadi pengetua baru setahun jagung, tetapi saya berasa gembira kerana banyak perubahan yang dapat saya sumbangkan seperti pembinaan laluan gajah menyusur, stok perabot yang baru, surau dan sebagainya. Sebuah almari tersergam indah di laluan lorong ke tangga pejabat. Di situ ditempatkan semua piala dan sijil yang telah diperolehi oleh sekolah. Tujuan saya membina almari tersebut adalah sebagai perangsang kepada semua pelajar agar menyayangi sekolah dan berusaha untuk mengharumkan nama sekolah dalam apa jua bidang.

Saya amat berbangga dengan pasukan Robotik dan F1 sekolah. Bukan mudah bagi sekolah kategori luar bandar seperti SMK  Bukit Goh dapat menghasilkan pasukan Robotik dan F1 yang cemerlang. Usaha dan idea yang dicurahkan , pasti akan membuahkan hasil pada satu hari nanti. Tahniah buat guru dan pelajar yang terlibat.

Penerimaan dan layanan masyarakat Felda menyebabkan  saya merasa amat terharu. Mereka sangat perihatin dan ramah orangnya. Ada saja yang menegur sekiranya saya menjamu selera di gerai Roti Canai Edd berhampiran dengan sekolah. Sekali sekala saya masih lagi 'mengetih' di gerai roti canai tersebut. Walaupun saya tidak lagi bergelar pengetua SMK Bukit Goh, layanan masyarakat setempat masih seperti dulu. Itulah uniknya SMK Bukit Goh.

Ogos 2009 saya diarahkan bertukar ke sekolah yang baru dibuka, SMK Pelindung.Tidak pernah terlintas di sudut hati saya akan bertugas di sekolah yang di bina berkonsepkan percutian ala resort. Idea pembinaan ini dicetuskan oleh Dato' Haji Azmey bin Abu Talib selaku Pengarah Pelajaran Pahang pada masa itu. SMK Pelindung merupakan sekolah pertama di negara ini yang berkonsepkan demikian. Ramai pengetua yang berminat nak ke SMK Pelindung. Tanpa di sangka saya telah di beri amanah dan peluang menerajui sekolah tersebut . Itulah takdir namanya.

Pengalaman di dua buah sekolah sebelum ini saya gunakan untuk menguruskan SMK Pelindung. Perkara pertama yang saya lakukan ialah menetapkan hala tuju sekolah dengan menghasilkan misi dan visi. Sukar juga rupanya hendak memulakan perjalanan sebuah sekolah yang baru. Banyak yang perlu dilakukan. Namun kerjasama dan usaha semua warga SMK Pelindung menjadi semangat kepada saya untuk terus meningkatkan kecemerlangan sekolah.

Seperti biasa disiplin pelajar masih menjadi fokus utama saya. Bagi saya kecemerlangan akademik mestilah bergerak selari dengan disiplin pelajar. Tanpa disiplin yang mantap, walau berjuta program akademik di jalankan, misi dan visi  sekolah tidak dapat dicapai. SMK Pelindung sangat bertuah kerana mendapat pelajar-pelajar dari Asrama Seri Semai Bakti Kuantan. Sebelumnya , pelajar ini ditempatkan di SMK Astana. Atas faktor pengangkutan, semua pelajar asrama telah dipindahkan ke SMK Pelindung. Pelajar ini merupakan aset yang sekiranya digilap dengan betul, akan meningkatkan kecemerlangan sekolah.

Tahun ini merupakan tahun yang mendebarkan kerana calon SPM yang pertama akan menduduki peperiksaan pada bulan November nanti. Kejayaan mereka akan menjadi TOV atau titik mula sekolah untuk terus cemerlang. Saya percaya , berkat usaha guru-guru, pelajar dan ibu bapa, kejayaan pasti diperolehi. Saya sangat berharap agar saya dapat bertugas lebih lama di SMK Pelindung supaya semua program yang dirancang dapat dilaksanakan sepenuhnya .

Kepada semua warga sekolah, terima kasih atas segala kerjasama yang telah diberikan untuk membangunkan sekolah. Harapan saya adalah dapat memimpin dan mendidik dengan kaedah yang terbaik secara  berpasukan dan bersepadu agar hasil kecemerlangan nanti tidak hanya dalam bidang tertentu sahaja malah kecemerlangan dilihat sebagai aspek menyeluruh sebuah organisasi yang dipimpin iaitu SMK Pelindung.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Blog Felda: <b>felda bukit goh</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda bukit goh</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2011 12:00 AM PDT

PDO :: Pahang Daily Online: Ceramah Bob Lokman Di <b>Felda Bukit Goh</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2011 12:08 AM PDT

KUANTAN, 21 Jun - Sambutan terhadap ceramah Bob Lokman (foto) di Felda Bukit Goh dekat sini malan tadi agak tidak mengecewakan, biar pun ia diadakan dalam sebuah tanah rancangan Felda yang sudah pastinya menjadi kubu kuat UMNO BN selama ini. Bekas Pengkritik Raja Lawak dan Pengacara Rancangan Teksi Tunai Astro, yang kini telah bersama dengan Parti Islam SeMalaysia (PAS) bercerama bersama pimpinan PAS setempat iaitu Ustaz Suhaimi Md Saad (Naib Ketua PAS Indera Mahkota) dan juga Cikgu Sulaiman Md Derus (Timbalan YDP PAS Kawasan Kuantan) jam 9.00 malam ini. Sebelum itu, penulis lirik lagu "Isabella" nyanyian kumpulan rock Search itu telah rakyat bersama dalam satu majlis ramah mesra dan Hi-Tea bersama rakyat di Warung Pak Abu, Felda Bukit Sagu 2 pada jam 5.00 petang semalam. Beliau kemudian akan menyampaikan tazkirah Maghrib di Masjid Kg.Panching, Jalan Sungai Lembing pada jam 7.30 malam sebelum ke pentas ceramah. Program adalah anjuran PAS Kawasan Paya Besar. Dalam ceramahnya, Bob sekali lagi membongkarkan rahsia kenapa beliau memilih PAS sebagai landasan perjuangannya. "Biar pun saya mendapat berbagai tohmahan dan kritikan yang di facebook saya, namun bagi saya itulah perjuangan. Saya gembira dengan apa yang saya lalui sekarang. Saya tidak pernah kata sertai PAS sebagai landasan untuk ke syurga, itu adalah tuduhan yang dibuat oleh mereka yang kecewa dengan keputusan saya. Mereka tergamak menghina agama dengan mengeluarkan kenyataan seperti itu. Bagi saya, PAS adalah landasan terbaik untuk saya meneruskan sisa-sisa hidup ini.


Antara sebahagian orang ramai yang hadir ke ceramah Bob malam tadi

Buku Report Card MB Pahang tulisan Syed Ali turut dipromosi malam tadi
Selama bertahun-tahun saya terjebak dengan dunia hiburan yang penuh maksiat dan kini dipenghujung usia tibalah masanya untuk saya kembali ke landasan kebenaran. Selama ini juga memang saya sering bergaul dengan ustaz-ustaz PAS, cuma sekarang saya membawa diri serta keluarga mendaftar sebagai ahli PAS. Saya tidak kecewa dengan hala tuju perjuangan yang saya lakukan ini. Semoga Allah memberi kekuatan kepada saya untuk terus berjuang", kata Bob Lokman. Dalam ceramahnya juga Bob banyak mengajak orang ramai supaya menjadi orang Islam yang lebih bertaqwa seperti yang dituntut oleh agama. Baginya kerajaan yang ada hari ini, banyak merosakkkan minda umat Islam dengan menyajikan berbagai-bagai bentuk hiburan yang melalaikan, hingga generasi muda alpa dengan tanggungjawab mereka terhadap Islam. "Kini saya tidak lagi mendapat tawaran berlakon selepas beralih arah. Maya Karin sudah tidak hubungi saya lagi sekarang", kata Bob secara berseloroh. Sementara itu, sebelum Bob berceramah terlebih dahulu Cikgu Sulaiman Md Derus memulakannya. Beliau banyak mengulas tentang isu penyelewengan dan ketirisan yang berlaku dalam pentadbiran kerajaan BN terutamanya di negeri Pahang. Banyak isu yang dibongkarkan untuk menyedarkan rakyat kenapa perlunya mereka membuat perubahan dalam Pilihanraya Umum Ke-13.

[Naib Ketua PAS Kawasan Indera Mahkota, Ustaz Suhaimi Md Saad pula lebih banyak membongkarkan isu Lynas kepada orang ramai. Masing-maisng terpegun melihat penerangan berfakta beliau yang turut menggunakan LCD Projector itu. Banyak rahsia tersembunyi yang masih belum terjawab dalam isu Lynas telah didedahkan. Ternyata sambutan program ceramah anjuran PAS Paya Besar malam tadi berjaya mencapai matlamat. Sambutan hangat yang ditunjukkan oleh orang ramai membuktikan bahawa rakyat Pahang ternyata mahukan perubahan. Biarpun lokasi adalah dalam kawasan Felda, namun ternyata para peneroka dan generasi kedua sudah semakin berani untuk menyatakan bantahan sebenarnya. Tahniah dan syabas kepada tuan rumah kerana berani mengadakan program tersebut dirumahnya. Difahamkan, sebelum ini ceramah oleh Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu juga telah diadakan di lokasi yang sama. Perubahan harus dilakukan demi generasi akan datang].

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Blog Felda: <b>felda bukit goh</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2006 12:00 AM PDT

<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Mar 2011 11:31 PM PDT

<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2011 11:21 PM PDT

<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2011 11:09 PM PST


<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Mar 2011 11:24 PM PST


<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Mar 2011 11:32 PM PST


<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2011 11:32 PM PST


<b>felda</b> bukit sagu - Google Blog Search

Posted: 27 Feb 2011 01:10 AM PST


<b>Felda</b> Wilayah Kuantan | Warga <b>Felda</b>

Posted: 20 Feb 2011 06:22 AM PST

1. Felda Bukit Goh Sabran Bin Mohamad Ali 09-5478843 -
2. Felda Bukit Sagu 01 Adzmi Bin Arob 09-5479141 09-5479141
3. Felda Bukit Sagu 02 Abdul Manan Bin Mat 09-5479140 -
4. Felda Bukit Sagu 03
5. Felda Chini 01 Rapii Bin Nawawi 09-4566010 -
6. Felda Chini 02 Ramli Bin Berhan 09-4566030 -
7. Felda Chini 03 Mohd Shah Bin Kassim 09-4566035 -
8. Felda Chini 04 Mohd Shah Bin Mohamed 09-4566055 09-4566055
9. Felda Chini 05 Abdul Rahman Bin Mamat 09-4566075 -
10. Felda Chini Timur 01 Md Yusof Bin Mee 09-4571206 -
11. Felda Chini Timur 02 Mohd Idris Bin Mohd Isa 09-4571439 09-4381245
12. Felda Chini Timur 03 Zahidin Bin Ali 09-4571488 -
13. Felda Kampung New Zealand Alim Bin Kasim 09-4789330 -
14. Felda Keratong 01 Roslan Bin Maarof 09-4457591 09-4457591
15. Felda Keratong 02 Aziz Bin Md Isa 09-4457612 09-4457612
16. Felda Keratong 03 Jamaludin Bin Nordin 09-4457961 -
17. Felda Keratong 04 Abd Zaman Bin Alias@ Elias 09-4457812 09-4457812
18. Felda Keratong 05 Zaini Bin Kamis 09-4457911 09-4457911
19. Felda Keratong 06 Ezrangee Bin Ma'on 09-4471479 09-4471479
20. Felda Keratong 07 Mansor Bin Ahmad 09-4471101 09-4471101
21. Felda Keratong 08 Mohd Rohani Bin Othman 09-4431264 -
22. Felda Keratong 09 Tokimin Bin Poniran 09-4431192 09-4431192
23. Felda Keratong 10 Othman Bin Muhamad 09-4431373 09-4431373
24. Felda Lepar Hilir 01 Izham Bin Ramli 09-5486252 09-5483152
25. Felda Lepar Hilir 04
26. Felda Lepar Hilir 02 Johari Bin Jaafar 09-5496353 09-5496353
27. Felda Lepar Hilir 03 Abdul Halil Bin Abd Majid 09-5495421 09-5483152
28. Felda Lepar Utara 01 Wan Fadzillah Dzaki Bin W Ahmad 09-4741260 09-4741260
29. Felda Lepar Utara 02 Hussain Bin Yoep 09-4741569 -
30. Felda Lepar Utara 04
31. Felda Lepar Utara 03 Raduan Bin Rozali 09-4741967 09-4741967
32. Felda Selanchar 01 Mohd Nordin Bin Daud 09-4371200 09-4371466
33. Felda Selanchar 02 Yunos Bin Demin 09-4381283 09-4381283
34. Felda Selanchar 03 Ruslam Bin Mukhtar 09-4381245 09-4381245
35. Felda Selanchar 04 Abdul Malik Bin Jaafar 09-4381443 09-4381443
36. Felda Selanchar 05
37. Felda Selendang 01 Nordin Bin Harun 09-4146750 09-4146750
38. Felda Selendang 02
39. Felda Sungai Panching Timur Hamir Husin Bin Ismail 09-5421050 -
40. Felda Sungai Panching Selatan
41. Felda Sungai Panching Utara Abd Rahim Bin Maulud 09-5421050 09-5421050

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

<b>felda lepar utara</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Mar 2011 11:39 PM PDT

Assalamu'alaikum dan Salam 1 Malaysia.

Sekolah Kebangsaan (LKTP) Lepar Utara Satu telah dibuka pada hari Isnin, 25 Februari 1985 di tanah seluas 8 ekar dan terletak di bawah pengawasan Pejabat Pelajaran Daerah Kuantan kemudian mulai 1 Januari 2005 dipindahkan pengawasannya kepada Pejabat Pelajaran Daerah Jerantut, Pahang Darul Makmur. Sekolah ini mengandungi 2 blok bangunan, 1 kantin, 1 surau dan 22 unit rumah guru. Guru-guru yang mengajar di sekolah ini tinggal dengan menyewa rumah kakitangan Felda dan Kilang Sawit selain tinggal di rumah guru. Sekolah ini terletak di pedalaman dan di kelilingi oleh Gugusan Felda Lepar Utara 1,2,4 dan Felda Plantation 5, 10, 13 dan 14. Jarak dari sekolah dan PPD Kuantan ialah sejauh 221 km manakala PPD Jerantut ialah 98 km. Sementara itu jarak ke JPN Pahang pula sejauh 227 km yang mengambil masa kira-kira 3 jam perjalanan menaiki kereta melalui Bandar Jengka, Maran dan seterusnya ke Kuantan. Mulai Januari 2006 SK Lepar Utara Satu telah dipindahkan ke Zon Gelanggi di bawah pentadbiran PPD Jerantut.

Murid-murid yang belajar di sini terdiri daripada anak-anak peneroka, buruh ladang, kakitangan Felda dan Kilang Sawit Lepar Utara 4, guru-guru dan anggota polis. Pada mulanya sekolah ini menumpang di bangunan Pejabat Felda Lepar Utara 1. Pada masa itu keadaan sekolah adalah dalam serba kekurangan di mana tiada kemudahan asas seperti air,  elektrik dan jalan perhubungan yang teruk. Melalui daya usaha penduduk serta guru, mereka telah bergotong-royong membina kerusi dan meja panjang untuk kegunaan murid-murid. Keadaan ini berterusan sehinggalah pada bulan Julai 1985 di mana sekolah telah menerima bekalan perabot daripada JPNP. Bermula dengan 87 orang murid dari Tahun 1 hingga Tahun 6 dan seramai 7 orang guru termasuk seorang Guru Besar, sekolah telah beroperasi walaupun dalam keadaan serba kekurangan. Bilangan murid dan kakitangan telah bertambah dari setahun ke setahun hinggalah ke hari ini di mana jumlah murid ialah seramai 752 orang, 45 orang guru termasuk Guru Besar, 2 orang Pembantu Tadbir, seorang Pembantu Am Rendah, 4 orang Pekerja Rendah Awam dan 2 orang Pengawal Keselamatan.

SK. (LKTP) Lepar Utara Satu telah berpindah ke bangunan baru yang ada sekarang pada 5 Oktober 1988. Dengan kemudahan yang bertambah proses pengajaran dan pembelajaran telah dapat dijalankan dengan lebih sempurna begitu juga dengan aktiviti luar bilik darjah. Pada tahun itu juga Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) telah ditubuhkan. Dengan adanya PIBG kerjasama yang sedia ada telah terjalin dengan lebig erat lagi. Pada 16 Mac 1989 sekolah ini telah dinaikkan gred dari gred C ke gred A. Sesuai dengan kenaikan gred sekolah ini dapat beroperasi dengan lebih baik dan sempurna.

Aktiviti ko-kurikulum juga berjalan dengan lancar di mana Sukan Tahunan kali Pertama dapat diadakan pada tahun 1988. Sungguhpun jauh di pedalaman sekolah ini telah berjaya melahirkan atlet yang berwibawa di mana pada tahun 1994 dan 1998 seorang pelajar telah mewakili negeri Pahang dalam sukan olahraga. Pada tahun 1998 seorang lagi pelajar telah mewakili negeri dalam sukan bola sepak. Kemudian pada tahun ini seorang pelajar terpilih mewakili negeri dalam sukan bola tampar perempuan. Dalam bidang akademik pula pencapaian terbaik sekolah dalam UPSR ialah pada tahun 2002 di mana seramai 8 orang pelajar telah mendapat 5A, dan peratus kelulusan tertinggi setakat ini ialah pada tahun 2005 iaitu 56.6%. Adalah diharapkan agar segala pencapaian dari sekolah ini dapat dipertingkatkan lagi dari masa ke semasa. Pada masa ini sekolah dijalankan dalam 2 sesi iaitu sesi pagi untuk murid-murid tahap 2 iaitu Tahun 4, 5 dan 6 manakala sesi petang pula melibatkan murid-murid tahap 1 iaitu Tahun 1, 2 dan 3. 

   

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar