{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda pemanis - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda pemanis - Google Blog Search


Perjumpaan Bersama Penggiat Sukan angkat Berat <b>Felda Pemanis</b> 1

Posted: 03 Apr 2011 05:49 PM PDT

Perjumpaan Dengan JSM Angkat Berat dan JKK Kelab Sukan Felda Pemanis 1
29 Mac 2011


Pada 29 Mac yang lalu, SDO Black telah ke PLN Angkat Berat di Felda Pemanis 1 untuk mengadakan perjumpaan dengan JSM Zamzuri. Perjumpaan ini turut disertai oleh Pegawai Psikologi ISN Larkin, Encik Najib bin Noh dan juga ahli-ahli jawatankuasa Kelab Sukan Felda Pemanis 1.

Perjumpaan kali ini bertujuan untuk membincangkan beberapa hal berkaitan sukan angkat berat Pelapis Negeri Johor sepertimana berikut:

  • Jumlah atlet di PLN Felda Pemanis 1 yang terlalu sedikit. Hal ini dilihat sebagai kayu ukur kepada perkembangan dan hasil terhadap usaha yang dilakukan kepada sukan angkat berat Pelapis Negeri Johor selama ini.
  • Prestasi atlet yang rata-rata masih belum layak untuk menyertai mana-mana kejohanan peringkat kebangsaan. Walaupun sukan angkat berat dikategorikan sebagai sukan Kategori A dalam Cawangan Pelapis, namun pretasi atlet sukan angkat berat Pelapis Negeri Johor adalah masih tidak memuaskan. JSM Zamzuri telah diberi kata dua untuk meningkatkan prestasi atlet-atletnya dalam masa terdekat untuk memastikan mereka layak menyertai Karnival Pelapis Negeri di Kelantan pada bulan Mei ini.
  • Program TID yang akan dilaksanakan dengan kerjasama ISN Bukit Jalil pada 8 Mei 2011 di Felda Pemanis. TID kali ini dirancang akan melibatkan sekolah-sekolah yang berada di Gugusan Felda Pemanis, iaitu SK LKTP Pemanis 1 dan 2 dan SMK LKTP Pemanis. Pengerusi Kelab Sukan telah bersetuju untuk membantu pelaksanaan program. Mesyuarat bersama JKK Kelab Sukan Felda Pemanis akan diadakan pada pertengahan bulan April untuk menerangkan lebih lanjut mengenai program tersebut.
  • Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Sukan Angkat Berat MSNJ pada 6 April 2011 bertempat di Stadium Larkin. Mesyuarat ini adalah susulan daripada Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Sukan Angkat Berat Pelapis Negeri Johor bil 01/2011 yang telah diadakan pada 23 Mac 2011 yang lalu. Pengerusi Kelab Sukan Felda Pemanis 1 telah dimaklumkan mengenai mesyuarat ini dan diminta untuk turut serta bagi membincangkan hal-hal sukan angkat berat Negeri Johor.
Selain itu, pemantauan pada kali ini juga bertujuan untuk melihat kawasan-kawasan yang sesuai untuk menjalankan ujian kecergasan pada program TID nanti.

..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar