{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Felda pasoh - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

Felda pasoh - Google Blog Search


WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM: TAKTIK UMNO - `UMNO TUDUH PAS YANG KATA <b>...</b>

Posted: 11 Nov 2005 12:00 AM PST

Oleh: WFAUZDIN NS

TAKTIK yang digunakan oleh Umno di dalam PRK Dun Kerdau adalah menimbulkan satu isu kununnya `PAS tuduh'. Umno tuduh `PAS kata' itulah taktik yang Umno rasa boleh memburukkan nama PAS di mata para pengundi kununnya PAS memang kaki fitnah.

Sebagai contoh, isu sijil calon Umno iaitu Syed Ibrahim yang Umno tuduh `PAS dakwa bahawa calon Umno itu memiliki sijil Al-Azhar tipu.' Bila masa PAS berkata demikian? Sebutkan mana kenyataan rasmi dari pemimpin PAS yang membuat dakwaan begitu? Jika Umno mahu kutip dari sumber lain yang bukan dari sumber rasmi PAS, itu menandakan Umno buat kerja bodoh.

Pesuruhjaya PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man sendiri pelik di mana datangnya tuduhan kununnya PAS pertikaikan sijil calon Umno tersebut. Di petik melalui Harakahdaily, Tuan Ibrahim Tuan Man menyelar kenyataan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob yang terang-terang memfitnah PAS terlibat dalam isu kontroversi isu sijil calon Barisan Nasional di Kerdau, Syed Ibrahim Syed Ahmad. Sedangkan, kata Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man tiada satupun kenyataan yang dikeluarkan dari mana-mana pemimpin PAS mengenai isu tersebut sehingga kini.

Beliau menafikan sekeras-kerasnya tuduhan yang mengaitkan PAS dengan isu tersebut. PAS bukan mahu berlawan dengan Sijil, PAS berlawan dengan dasar parti Umno. Saya telah ulas sebelum ini bahawa andainya calon Umno itu adalah `Syeikh Al-Azhar' sekalipun, jika ia menyokong dan menjadi ahli parti sekular yang korup itu, PAS tetap akan menentangnya. Apatah lagi, jika benar beliau bukan berkelulusan Al-Azhar.

Kenyataan Adnan menyalahkan PAS dibuat meskipun perkara itu tidak dilaporkan di sebarang media pro-pembangkang ataupun mana-mana pemimpin PAS atau Pakatan Rakyat. Mungkin Umno mencedoknya dari media lain yang bukan media rasmi dari PAS. Terpulanglah pada Umno untuk mengarahkan calonnya itu mempamirkan sijil yang beliau miliki ke setiap pelusuk Dun Kerdau. PAS tidak hairan berapa buah lori yang boleh memuatkan Sijil calon Umno tersebut kerana PAS menentang Umno bukan kerana sijil atau orangnya.

Terpulang juga kepada MB Pahang, Adnan Yaakob samada ingin melekatkan sendiri poster aksi lucah beliau di setiap pokok di Dun Kerdau. Mungkin beliau berbangga kerana beliaulah satu-satunya MB berbangsa Melayu dan Islam yang berani melakukan aksi yang budak tadika PASTI pun malu untuk melakukannya. Mungkin poster itu nanti boleh menunjukkan betapa Umno penjaga maruah Melayu dan pejuang Islam yang tulin./wfauzdin.blogspot.com


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Hari sukan Tadika Kemas <b>Felda Pasoh</b> 3

Posted: 11 Nov 2010 08:19 AM PST

Unit berita SeriFM berkesempatan membuat liputan sempena hari sukan Tadika Kemas Felda Pasoh 3 pada hari Rabu 10/11/2010. Acara sukan yang berlangsung secara sederhana tetapi meriah. Ibu bapa serta para penjaga ( datuk dan nenek ) kepada kanak – kanak ini memberi sepenuhnya komitmen tanpa berbelah bagi dalam menjayakan sukan ini.Sokongan dan teriakan semangat daripada ibu bapa dan penjaga menjadikan acara ini begitu ceria.

Sebanyak 6 acara suka yang melibatkan kanak – kanak  dipertandingkan manakala yang melibatkan ibubapa dan penjaga serta AJK tadika sebanyak 4 acara diadakan.Cabutan nombor bertuah turut diadakan bagi menghangatkan lagi hari sukan tersebut. Upacara penutup dan juga penyampaian disempurnakan oleh penyelia kanan Kemas Jelebu. Turut hadir, Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Jelebu dan juga pengerusi tadika kemas Felda Pasoh 3.

Anak – anak adalah generasi pewaris negara. Kita yang mendidik dan melentur mereka dengan ajaran yang sempurna. Tahniah kepada semua yang telah menjayakan hari sukan Tadika Felda Pasoh 3.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar