{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Felda raja alias - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

Felda raja alias - Google Blog Search


Peneroka <b>Felda Raja Alias</b> 2, Serting, Jempol. - MOF | Sijil MOF <b>...</b>

Posted: 29 Jan 2011 05:21 AM PST

SEREMBAN - Mahkamah Tinggi di sini, semalam menolak permohonan injunksi kontraktor yang dilantik Felda dalam kes penebangan pokok getah Felda Raja Alias 2, Serting, Jempol.


Hakim Datuk Rosnaini Saub berkata, permohonan injunksi kontraktor dilantik Felda itu tidak sah berikutan kesemua peneroka terlibat adalah pemilik berkepentingan tanah Felda.


Sementara itu, di luar mahkamah, Surina berkata, keputusan hakim itu adalah tepat dalam melindungi hak peneroka.


Menurutnya, peneroka menolak kontraktor dilantik Felda berikutan harga jualan hasil dan pokok getah ditawarkan tidak mengikut harga pasaran.


"Bagi setiap tujuh ekar tanah milik seorang peneroka, harga hasil jualan pokok getah hanya RM28,000 sahaja yang ditawarkan kontraktor dilantik Felda, berbanding kontraktor dilantik peneroka sendiri menawarkan RM35,000.

www.sinarharian.com.m


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

PUSAT ANAK PERMATA NEGARA <b>FELDA RAJA ALIAS</b>: haRi KeLuarGa PERMATA

Posted: 28 Dec 2010 10:07 PM PST


Salam 1 Malaysia...
Pada 17 hingga 19 Disember 2010 Jabatan Perdana Menteri Bahagian Pendidikan Awal Kanak-Kanak telah mengadakan hari keluarga PERMATA bertempat di Sekolah Seri Puteri Cyberjaya Selangor. Hari Keluarga PERMATA telah dihadiri oleh para penjaga anak-anak PERMATA dan para pendidik PERMATA dari seluruh Malaysia iaitu semenanjung, Sabah dan Sarawak. Dianggarkan 800 orang penjaga dan anak PERMATA yang telah menyertai hari keluarga tersebut. Pelbagai aktiviti menarik dijalankan sepanjang program dijalankan. Penaung Program PERMATA iaitu Datin Seri Rosmah Mansur telah merasmikan Hari Keluarga tersebut. Semua anak PERMATA berpeluang beramah mesra bersama Datin Seri Rosmah Mansur pada program tersebut. PAPN Raja Alias juga tidak ketinggalan menyertai pelbagai program yang dianjurkan termasuklah pakaian beragam 1 Malaysia. Adik Ummu Farisa Nasuha iaitu anak PERMATA Felda Raja Alias telah mendapat tempat ke 2 dalam pertandingan tersebut. Dan yang paling menarik Cikgu Hani juga bertuah pada malam itu kerana mendapat hadiah cabutan bertuah berupa sebuah seterika berjenama LG. Terima Kasih kepada semua yang telah menjayakan program Hari Keluarga PERMATA buat julung pertama kalinya. Harap tahun depan dapat menganjurkan lagi.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar