{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda semenchu - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

felda semenchu - Google Blog Search


member mikat terkukur <b>semenchu</b>: 27 Februari 2011.

Posted: 27 Feb 2011 07:48 AM PST

Tarikh : 27 Februari 2011.
Masa : 4.30pm.
Laman : Ladang Sawit Blok 16,Felda Semenchu.
Team : Kawan & Man(menantu jiran sebelah)
Pikat : Si Kapten..
Jentera : Yamaha Cup Trek kebun.

REZEKI YANG TAK DIJANGKA....

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua kaki-kaki pikat.....

Arini memang dah plan nak mikat AH...pagi tadi g jugak...dapat...dapat penat...hehehe....Ade laman AH nampak kawan le....AH bawak betina le....dah namenye xde rezeki....pastu plan lagi ngan Man(member men AH dulu-dulu...hehehe...)main petang pulak....Kawan soh Man bawak racik ranjau 3 kepala...menranjau le sekali-sekala....

LAMAN 1.

Perjalanan amik masa dalam 10 minit..sampai laman,dengar AH berkokok Kat bawah paya....seperti askar upahan,Kawan dan Man slow-slow menghimpit AH ni....Ngah dok pasang racik,tiba-tiba...ketoookkkk...ketoookkkk...adeeehhhh....musuh da nampak Askar Upahan ni....cabut balik racik,main lain laman....

LAMAN 2.

Laman cantik...banyak kesan-kesan kaisan AH kat pokok sawit...tak lama AH berkokok kat bawah paya jugak...macam kokok otai je ni(kata man....)Kawan ngan Man mengatur langkah seberapa senyap yang mungkin....hehehe....Man g pacak racik ranjau kat celah-celah pokok sawit...kawan pasang racik laman 35 mata...siap semua,kawan keluarkan Si kapten....terus kawan menyorok balik pokok sawit...Si Kapten jalankan tugas dengan menepuk dan kokok....disambut AH bawah paya tadi...

lama jugak AH ni dok mengokok bawah paya ni..."ade betina kot..."kata Man lagi...Dalam setengah jam kawan nampak lagak Si Kapten ni lain macam...menyendeng badan,mengais-ngais,menepuk dan kokok...macam ade AH dah dekat je ni...betul le ade...setelah AH ni menepuk dan kokok jugak....Si Kapten menerjah nak laga je...sabo sikit Kapten ooiiii....hehehe....Tiba-tiba AH tadi senyap pulak....Si Kapten pun dah macam takde ape-ape berlaku je....Kawan cakap kat Man.."kita berasap sebatang,pastu kita try pindah laman".."oraiittt..." kate Man....

dah abis sebatang rokok...kawan pun keluar le dari tempat sembunyi...kemaskan racik laman...last-last Man panggil kawan,dia cakap racik ranjau dah kene bawak lari 1 kepala...sudaaahhhh....time bile pulak le AH ni bawak lari...tengah dok mencari,Kawan jumpa segumpal racik,tak disangka ade AH tersorok dalam semak dengan kaki tersangkut racik...Alhamdulillah.....patutpun senyap....

Inilah hasilnya.....

Pandangan Kanan....


Pandangan Kiri....


Pandangan Kaki....(mak ooiii....dekat 2 inci...)


Dok diam-diam yeee.....

video

Dalam lingkungan kol 6.30pm,Kawan ngan Man bergegas pulang....Rezeki Allah.....

Sekian untuk arini...Wassalam.....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

member mikat terkukur <b>semenchu</b>: 26 Februari 2011.

Posted: 27 Feb 2011 06:51 AM PST

Tarikh : 26 Februari 2011.
Masa : 8.30am.
Laman : Rumah kongsi Ambok,Felda semenchu.
Pikat : Si lentik.
Team : Secara Solo.
Jentera : Yamaha Cup Trek Kebun.

Salam semua sahabat-sahabat...

Arini sebenarnya xde plan pun nak g melaman...pagi-pagi lagi Kawan dok bersihkan semua sangkar layang,bagi makanan n bagi air kat Pikat dan BB...Selesai semua,terdengar BH kat sekitar rumah Kawan ni...geram je dalam hati....tanpa berlengah masa,capai cetok...masukkan Si Lentik..try melaman kat laman yang sebelum ni BH taknak turun.... Panaskan enjin lebih kurang,terus gerak g tempat dituju...amik masa dalam 10minit...Sampai Laman,dengar BH idaman...Siapkan laman yg pernah digunakan sebelum ni...Pacak si Lentik,terus kawan selubung balik pokok sawit....

BH Idaman ni suara agak kasar jugak(B+) ade selang sikit-sikit...dari tadi dok berguk atas bumbung rumah kongsi je ni...Barangkali BH-BH sini dah tak takut orang sebab nampak kawan dia wat deeekkk je...hehehe....Si Lentik beri respon positif...angkat guk,mengasak....dalam 5 minit,BH lain dari seberang tapak padang bola ni melambung..ngam-ngam atas anggar...Silentik menguku senafas,BH terjun...menguku-menguku..sangkut racik....

Inilah hasilnye....

video

Pandangan Kanan...


Pandangan kiri...


Pandangan Atas....

Masa kawan amik BH ni,BH Idaman terbang g pokok sawit belakang rumah kongsi...tapi masih berguk dan sekali sekala mengasak....Kawan try le pacak 1 kepala racik lagi kat laman yang sama...Dalam 5minit BH Idaman ni hinggap kat atas bumbung semula....kuat asak je....last-last sampai le kat atas anggar secara senyap-senyap....hehehe....apelagi....lawan menguku je....lambatnye nak terjun....dalam 10 minit baru BH ni terjun,tapi ade le dalam 3 langkah....pusing-pusing je dari tadi....akhirnye jumpa jugak kat pintu masuk....menguku-menguku...sangkut racik....alhamdulillah.....tapau jugak akhirnye.....

Inilah hasilnye......

video

Main Sembunyi Ibu...hehehe...


Pandangan Kiri....


Pandangan kanan....



Dalam lingkungan kol 9.30am...kawan meronda-ronda sambil dengar suara Bh lagi....kene balik cepat ni..sebab ade jemputan kawin umah member.....dalam kol 10am...kawan bergerak balik...sekian untuk arini...wassalam.....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar