{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda lepar hilir - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda lepar hilir - Google Blog Search


<b>felda lepar hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 06 Nov 2013 12:00 AM PST

<b>felda lepar hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 06 Nov 2013 02:04 PM PST


Kemudahan Di Pusat Internet 1 Malaysia <b>Felda Lepar Hilir</b>

Posted: 04 Oct 2013 09:52 PM PDT

Kemudahan Di Pusat Internet 1 Malaysia Felda Lepar Hilir

Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1 adalah untuk kemudahan semua penduduk di Felda Lepar Hilir 1,  Felda Lepar Hilir 2, Felda Lepar Hilir  3,  Felda Lepar Hilir  4,  Felda Lepar Hilir 5, Felda Lepar Hilir 6,  Felda Lepar Hilir  7, Felda Lepar Hilir 8, bahkan jua untuk kawasan berhampiran seperti Pekan Gambang.
Kewujudan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1 memberi kemudahan kepada penduduk, malah mewujudkan komuniti luar bandar yang celik teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Terdapat beberapa buah  unit komputer disediakan untuk kegunaan pembelajaran dan setiap latihan, aktiviti serta bengkel yang dijalankan diberikan secara percuma kepada peserta berdaftar sebagai ahli PI1M.

Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) dibuka kepada orang ramai dengan yuran keahlian sebanyak RM5 untuk sepanjang hidup. 

 

Antara perkhidmatan yang disediakan di Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1  adalah Internet jalur lebar berkelajuan tinggi, WiFi, mesin faksimile, pencetak, program latihan ICT dan pembangunan modal insan serta aktiviti berkaitan yang akan diuruskan oleh pengurus dan pembantunya.
Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) merupakan projek kerajaan dengan inisiatif Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Projek ini dilaksanakan oleh Digi Telecomunication Sdn Bhd di bawah Program Pemberian Perkhidmatan Sejagat (PPS).

Oh iya kalau nak tahu Sejarah Lepar Hilir, bolehlah jenguk sila klik di sini.

Hendak tahu lebih lanjut berkaitan Pengurusan Pusat Internet 1Malaysia, sila klik di sini.

Blog Felda: <b>felda lepar hilir</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Sep 2013 12:00 AM PDT


<b>felda lepar hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 18 Sep 2013 12:00 AM PDT


FB: Kuarter Guru Kini Jadi Gajah Putih Di <b>Lepar Hilir</b> 4

Posted: 18 Sep 2013 05:31 AM PDT

Semalam berkesempatan berada di Felda Lepar Hilir 4, Kuantan....Tetiba terpandang satu kawasan yang berpagar didalamnya terletak kesemua jenis Kuarters Guru yang terbiar begitu sahaja! Entah tak tahu kenapa semua jenis Kuarters Guru yang berada disini tidak berpenghuni? Sayang seribu kali sayang kerana kuarters ini masih cantik, baru dan teguh....ada komen? Mohon 'pencerahan' samada daripada PPD Kuantan, JPN Pahang, KPM atau mereka yg sewaktu dgnnya knp kuarters Guru yang berada di tepi SMK Felda Lepar Hilir 4 ini terbiar begitu shj?. #sumber

<b>felda lepar hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 27 Oct 2013 12:00 AM PDT


Remaja Maut Langgar Lembu Di <b>Lepar Hilir</b> 1, Gambang

Posted: 27 Oct 2013 09:41 PM PDT

KUANTAN - Tindakan segelintir penternak membiarkan lembu berkeliaran atas jalan mengundang padah kepada seorang penunggang apabila terlanggar haiwan itu dalam kejadian di Jalan Lepar Hilir 1, Gambang dekat sini, awal pagi, semalam. Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 pagi itu, mangsa Muhd Hakim Mat Noh, 18 dari Felda Lepar Hilir 1 maut selepas mengalami kecederaan parah akibat terjatuh dari motosikal sebelum tercampak ke atas jalan. Pemangku Pegawai Turus Trafik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pahang, Asisten Superintendan Zainalabidin Othman berkata, mangsa meninggal dunia di tempat kejadian sebelum mayatnya di hantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk bedah siasat. Menurutnya, mangsa dipercayai dalam perjalanan dari arah Felda Lepar Hilir 1 menghala ke jalan Kuantan- Segamat. "Ketika sampai di lokasi kejadian, mangsa dipercayai gagal mengelak seekor lembu yang berada atas jalan lalu terlanggar haiwan itu," katanya di sini, semalam. Justeru, beliau menasihatkan penternak lebih bertanggungjawab terhadap ternakan masing-masing dan jangan membiarkan haiwan itu berkeliaran di atas jalan. "Perbuatan membiarkan haiwan berkeliaran atas jalan mengundang risiko kepada pengguna jalan sekiranya berlaku kemalangan. "Penunggang atau pemandu juga perlu lebih berhati-hati sekiranya melalui kawasan yang dikenal pasti terhadap haiwan berkeliaran./-. #sumber

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar