{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda lepar hilir - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda lepar hilir - Google Blog Search


Kemudahan Di Pusat Internet 1 Malaysia <b>Felda Lepar Hilir</b>

Posted: 04 Oct 2013 09:52 PM PDT

Kemudahan Di Pusat Internet 1 Malaysia Felda Lepar HilirPusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1 adalah untuk kemudahan semua penduduk di Felda Lepar Hilir 1,  Felda Lepar Hilir 2, Felda Lepar Hilir  3,  Felda Lepar Hilir  4,  Felda Lepar Hilir 5, Felda Lepar Hilir 6,  Felda Lepar Hilir  7, Felda Lepar Hilir 8, bahkan jua untuk kawasan berhampiran seperti Pekan Gambang.
Kewujudan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1 memberi kemudahan kepada penduduk, malah mewujudkan komuniti luar bandar yang celik teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Terdapat beberapa buah  unit komputer disediakan untuk kegunaan pembelajaran dan setiap latihan, aktiviti serta bengkel yang dijalankan diberikan secara percuma kepada peserta berdaftar sebagai ahli PI1M.

Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) dibuka kepada orang ramai dengan yuran keahlian sebanyak RM5 untuk sepanjang hidup. 

 

Antara perkhidmatan yang disediakan di Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di Felda Lepar Hilir 1  adalah Internet jalur lebar berkelajuan tinggi, WiFi, mesin faksimile, pencetak, program latihan ICT dan pembangunan modal insan serta aktiviti berkaitan yang akan diuruskan oleh pengurus dan pembantunya.
Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) merupakan projek kerajaan dengan inisiatif Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Projek ini dilaksanakan oleh Digi Telecomunication Sdn Bhd di bawah Program Pemberian Perkhidmatan Sejagat (PPS).

Oh iya kalau nak tahu Sejarah Lepar Hilir, bolehlah jenguk sila klik di sini.

Hendak tahu lebih lanjut berkaitan Pengurusan Pusat Internet 1Malaysia, sila klik di sini.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar