{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted by Awanama

Kosmo Online - Komuniti Kita


KPU TUDM Kuantan anjur perlawanan futsal

Posted:

KPU TUDM Kuantan anjur perlawanan futsal

KPU TUDM Kuantan anjur perlawanan futsal


PASUKAN Basic Air Defence Operator (jersi kuning) bergambar bersama pasukan Air Defence Junior Supervisor pada perlawanan futsal di Kuantan baru-baru ini.


MERIAH. Sekolah Kawalan Pertahanan Udara (KPU) Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kuantan menganjurkan perlawanan futsal persahabatan di Kuantan baru-baru ini.

Perlawanan tersebut melibatkan pasukan peserta kursus Basic Air Defence Operator dengan pasukan peserta kursus Air Defence Junior Supervisor.

Perlawanan tersebut dikelolakan oleh Laskar Udara Kanan, Mohd. Firdaus Abu Samah yang juga pemain pasukan peserta kursus Air Defence Junior Supervisor.

Menurut Mohd. Firdaus, perlawanan itu diadakan untuk mengeratkan silaturahim dalam kalangan peserta kursus di KPU selain menyatukan peserta melalui sukan.

1,000 murid tabika Kemas sertai Hari Potensi 2013

Posted:

1,000 murid tabika Kemas sertai Hari Potensi 2013

1,000 murid tabika Kemas sertai Hari Potensi 2013


NOH (belakang, tengah) beramah mesra dengan murid tabika Kemas selepas merasmikan Hari Potensi Tabika Kemas 2013 di Tanjong Karang, Selangor baru-baru ini.


HIMPUN. Seramai 1,000 murid Taman Bimbingan Kanak-Kanak (Tabika) Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) dari sekitar Kuala Selangor menyertai majlis Hari Potensi Tabika Kemas 2013 di Kompleks Futsal Batu 6, Tanjong Karang baru-baru ini.

Majlis perasmian program itu disempurnakan oleh Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar.

Beberapa pertandingan diadakan bagi memeriahkan program itu seperti pertandingan futsal, bola jaring, silat dan gerak tari.

Nor berkata, penganjuran hari potensi tersebut dapat mencari bakat-bakat pelapis dalam bidang sukan yang berpotensi untuk mewakili daerah sama ada di peringkat sekolah dan seterusnya peringkat negeri serta negara.

Jersi baharu SK Rapat Setia pembakar semangat pemain

Posted:

Jersi baharu SK Rapat Setia pembakar semangat pemain

Jersi baharu SK Rapat Setia pembakar semangat pemain


HAIRULNIZAM (belakang, lima dari kanan) bergambar bersama guru dan pemain pasukan bola sepak SK Rapat Setia selepas majlis penyerahan jersi di Ipoh baru-baru ini.


SUMBANGAN. Pasukan bola sepak Sekolah Kebangsaan (SK) Rapat Setia, Ipoh mendapat suntikan semangat apabila menerima sumbangan jersi sempena Kejohanan Bawah 12 Tahun, Majlis Sukan Sekolah Daerah Kinta Utara.

Dua set lengkap jersi, seluar dan stoking itu merupakan sumbangan bersama Pemuda UMNO Cawangan Datuk Onn, Ipoh Barat dan Kelab Bola Sepak Silver Rovers.

Turut Hadir pada majlis penyerahan sumbangan itu ialah Guru Besar SK Rapat Setia, Norazmah A. Aziz, Ketua Pemuda UMNO Cawangan Datuk Onn, Mohd. Hairulnizam Ismail dan Presiden Kelab Bola Sepak Silver Rovers, Tajul Ariffin Mohd. Tahir.

Menurut Hairulnizam, sumbangan tersebut diharap menjadi pembakar semangat pemain-pemain pasukan sekolah itu beraksi dalam kejohanan tersebut.

"Kelab Bola Sepak Silver Rovers juga bersetuju melatih pasukan sekolah itu bagi meningkatkan kemahiran para pemain menjelang kejohanan itu," katanya.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar