{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Utusan Online - Luar Negara

Posted by Awanama

Utusan Online - Luar Negara


Lima terkorban ribut melanda Teheran

Posted: 02 Jun 2014 01:26 PM PDT

TEHERAN 3 Jun - Sekurang-kurangnya lima orang terkorban selepas ribut pasir melanda bandar raya ini hari ini, sehingga mengakibatkan bekalan eletrik terputus serta beberapa buah bangunan musnah.

Media tempatan melaporkan, ribut berkelajuan 110 kilometer sejam

itu berlaku kira-kira pukul 5.10 petang waktu tempatan (8.40 malam waktu Malaysia).

Ketua Agensi Kecemasan Iran, Amin Sabernia berkata, kejadian tersebut turut mengakibatkan sekurang-kurangnya 27 orang cedera dan hampir 7,000 anggota penyelamat dikejarkan ke tempat kejadian bagi membantu mangsa yang terjejas. - AFP

28 penyokong Mursi dipenjara seumur hidup

Posted: 02 Jun 2014 12:27 PM PDT

KAHERAH 3 Jun - Mahkamah Jenayah Fayoum menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup ke atas 28 orang penyokong bekas Presiden Mesir yang digulingkan, Mohammed Mursi semalam atas kesalahan melakukan tunjuk perasaan ganas.

Selain itu, mahkamah turut menjatuhkan hukuman penjara selama tiga tahun terhadap 15 orang pengikut Mursi kerana melakukan tindakan mensabotaj dan menghalang jalan pada Julai tahun lalu.

Keputusan terbaharu ini merupakan sebahagian daripada siri perbicaraan besar-besaran yang dilakukan terhadap penyokong Mursi dan pengikut pergerakan Ikhwanul Muslimin, ekoran rampasan kuasa yang dilakukan oleh pihak tentera. - AGENSI

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar