{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Utusan Online - Dalam Negeri

Posted by Tanpa Nama

Utusan Online - Dalam Negeri


TPM hadir majlis perkahwinan anak setiausaha politik

Posted: 31 Aug 2013 01:56 AM PDT

MUHYIDDIN Muhyiddin Yassin bersama isteri, Norainee Abdul Rahman menghadiri majlis perkahwinan pasangan Mohd. Adib Aiman Mohd. Nardin dan Anis Waheda Zainal Abidin di Restoran Bora Ombak, Ampang, Kuala Lumpur hari ini.- BERNAMA

KUALA LUMPUR 31 Ogos - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menghadiri majlis perkahwinan anak lelaki setiausaha politiknya, Datuk Mohd. Nardin Awang di Restoran Bora Ombak, Ampang dekat sini.

Ketibaan Muhyiddin dan isteri, Puan Sri Norainee Abdul Rahman disambut Mohd Nardin dan isteri Datin Fauziah Jaafar.

Muhyiddin turut menepung tawar kedua-dua mempelai, Mohd. Adib Aiman Mohd. Nardin dan pasangannya, Anis Wahidah Zainal Abidin yang mengenakan persalinan biru sedondon.

Kedua-dua mempelai itu berumur 20 tahun dan menuntut dalam bidang kejuruteraan kapal terbang di Moscow, Russia.

Majlis itu turut dihadiri Menteri Pendidikan II, Datuk Seri Idris Jusoh; Menteri Kerja Raya, Datuk Fadillah Yusof,; Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Hasan Malek; dan Timbalan Menteri Pendidikan, P. Kamalanathan.

Majlis berkonsep perkahwinan dalam taman itu turut dihadiri kira-kira 2,000 tetamu. - BERNAMA

Kekalkan keamanan, kedaulatan negara - PM

Posted: 30 Aug 2013 11:16 PM PDT

KUALA LUMPUR 31 Ogos - Sempena sambutan ulang tahun kemerdekaan negara ke-56 hari ini, Datuk Seri Najib Tun Razak mahu rakyat mengekalkan keamanan dan kedaulatan negara.

Perdana Menteri yang hadir di rumah terbuka Aidilfitri dan sambutan merdeka di Melaka semalam turut melahirkan penghargaan kepada penduduk negeri itu yang memberikan sambutan yang meriah.

"Kekalkan keamanan dan kedaulatan. Terima kasih orang-orang Melaka atas sambutan semalam. Meriah!," kata Perdana Menteri dalam akaun Twitter beliau hari ini.

Semalam, kira-kira 40,000 pengunjung terdiri daripada penduduk Melaka serta pelancong dari dalam dan luar negara hadir di majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri Raya Merdeka 2013 di Stadium Hang Tuah, Melaka.

Majlis itu diserikan dengan kehadiran Najib dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor. - BERNAMA

4 loji air ditutup semalam beroperasi semula hari ini

Posted: 30 Aug 2013 11:11 PM PDT

KUALA LUMPUR 31 Ogos - Kesemua empat loji air yang ditutup semalam akibat tumpahan minyak di Sungai Selangor beroperasi semula hari ini, kata Pengarah Lembaga Urus Air Selangor (LUAS), Md. Khairi Selamat.

Md. Khairi berkata, pihaknya telah menjalankan proses penyedutan minyak serta air sungai yang tercemar akibat tumpahan minyak diesel itu.

"Pada pukul 1 pagi ini, saya menerima maklumat bahawa kesemua empat loji itu sudah mula beroperasi semula, tetapi masih belum pulih sepenuhnya," katanya kepada Bernama ketika diminta mengulas perkembangan terbaru gangguan bekalan air itu.

Empat loji yang terlibat Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor iaitu Fasa 1 (SSP1), Fasa 2 (SPP2), Fasa 3 (SPP3) serta LRA Rantau Panjang.

Sementara itu, Penolong Pengurus Besar Jabatan Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syabas, Priscilla Alfred berkata, walaupun loji berkenaan sudah beroperasi, namun ia mengambil masa untuk membekal air seperti biasa.

- BERNAMA

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar