{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Utusan Online - Sukan

Posted by Tanpa Nama

Utusan Online - Sukan


MotoGP: Marquez catat kemenangan keenam di Itali

Posted: 01 Jun 2014 11:15 AM PDT

MUGELLO, Itali 2 Jun - Juara dunia dari Sepanyol, Marc Marquez mencatat kemenangan keenam daripada enam perlumbaan musim ini selepas muncul juara Grand Prix Motosikal Itali dengan cara dramatik di Litar Mugello, hari ini.

Penunggang Honda berusia 21 tahun itu mengetepikan cabaran sengit rakan senegara dan juara dunia dua kali, Jorge Lorenzo dari pasukan Yamaha selepas kedua-duanya bersaing sengit dalam sebahagian besar perlumbaan. - AFP

Terbuka Perancis: Gulbis singkir Federer

Posted: 01 Jun 2014 11:12 AM PDT

PARIS - Ernests Gulbis memberi kekalahan terburuk kepada Roger Federer pada kejohanan tenis Terbuka Perancis dalam tempoh sedekad apabila menyingkirkan pilihan keempat itu pada pusingan keempat di sini, sebentar tadi.

Pemain Latvia itu menundukkan juara 2009, Federer 6-7 (5/7), 7-6 (7/3), 6-2, 4-6, 6-3. Ini adalah kekalahan terburuk Federer di Paris sejak disingkirkan oleh Gustavo Kuerten pada pusingan ketiga 2004.

Ketika impian Federer untuk memburu kejuaraan musnah, pemain No. 2 dunia, Novak Djokovic bagaimanapun tidak menghadapi masalah untuk meneruskan cabaran ke suku akhir selepas menewaskan pemain Perancis, Jo-Wilfried Tsonga 6-1, 6-4, 6-1.

Turut mara pilihan keenam, Tomas Berdych dari Republik Czech yang menewaskan John Isner dari Amerika Syarikat 6-4, 6-4, 6-4. - AFP

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar