{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Harian Metro: Arena

Posted by Awanama

Harian Metro: Arena


Perlis 'pancing' Cikgu Jan

Posted: 29 Jul 2013 01:13 PM PDT

Kangar: Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) menawarkan gaji lumayan memancing bekas pemain dan jurulatih skuad kebangsaan Norizan Bakar sebagai jurulatih merangkap pengurus pasukan Singa Utara yang baru.

Naib Presiden PFA Azhar Ahmad berkata, pihaknya sudah mengenal pasti pemilik nama 'Cikgu Jan' itu bagi membawa cabaran Perlis musim depan selepas melakukan rombakan besar-besaran dalam PFA.


Katanya, setakat semalam, pihaknya ada berhubung dengan Norizan mengenai hasrat mereka yang sememangnya mahu anak tempatan mengisi kekosongan ditinggalkan ketua jurulatih Yunus Aliff.

Norizan yang berasal dari Kampung Datuk Kayaman, menjadi sasaran PFA selepas Presiden Datuk Rozabil Abd Rahman mahu pengurusan serta pemain Perlis terdiri daripada muka tempatan dan anak jati negeri itu.


"Bagaimanapun, tiada pertemuan atau kata putus rasmi sama ada daripada PFA mahupun Norizan mengenai tujuan itu, namun kami berhasrat mendapatkan khidmat beliau," katanya.


Sumber dalaman PFA mendedahkan jika hasrat PFA menjadi kenyataan, Norizan bakal mendapat kebebasan membentuk pasukan. Namun keputusan itu masih terletak di tangan presiden.

Foto

NORIZAN calon tepat galas cabaran Perlis pada musim depan.

Katanya, Norizan masih mempunyai kontrak bersama pasukan IPTA yang berakhir Disember ini.


"PFA akan berbincang dengan pihak IPTA berkenaan mengenai status kontrak selepas mendapat maklumbalas positif daripada Norizan yang akan ditawarkan secara rasmi selepas perbincangan dalaman PFA dilakukan," katanya.

Sementara itu, Norizan ketika dihubungi mengesahkan menerima tawaran itu namun enggan mendedahkan lebih lanjut termasuk jumlah gaji yang bakal diterimanya.


"Kami ada berbual tapi tidak secara rasmi. Saya masih belum mengetahui perincian tawaran yang diberikan," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/07/30

'Tiada konflik antara kami'

Posted: 29 Jul 2013 10:12 AM PDT

Hong Kong: Pengurus Manchester United David Moyes mengelak daripada bercakap mengenai persengketaan antaranya dengan rakan setugas di Chelsea Jose Mourinho.

Ketika kedua-dua kelab itu berada di Bangkok pada siri jelajah pramusim, Mourinho mengaku beliau berminat untuk mendapatkan khidmat penyerang United, Wayne Rooney.


Peristiwa itu mencetuskan permulaan kepada persengketaan antara Mourinho dan Moyes yang menyaksikan bos United itu seolah-olah mencabar Mourinho selepas kelabnya menewaskan Bintang Liga Australia di Sydney.

Moyes bagaimanapun menegaskan tiada konflik antaranya dengan Mourinho selain persaingan normal antara pengurus yang membimbing kelab berbeza.


Sebaliknya, pengendali dari Scotland itu begitu mengagumi Mourinho, sama seperti dinyatakan pengurus Chelsea itu terhadap Moyes minggu lalu.


"Mourinho seorang pengurus yang hebat. Beliau berjaya melaksanakan tugas dengan cemerlang pada saingan Liga Perdana Inggeris.

"Seperti saya, beliau mula mendapatkan lesen kejurulatihan di Scotland dan saya mengenalinya," katanya.


Moyes berkata, beliau pernah menyatakan rasa simpati ke atas pengendali dari Portugal itu ketika disingkirkan daripada Chelsea pada 2008.

"Saya masih ingat ketika beliau kehilangan jawatannya, saya menulis surat kepadanya," katanya. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2013/07/30

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar