{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Utusan Online - Jenayah

Posted by Awanama

Utusan Online - Jenayah


Wanita rakam video Aidilfitri bersama anjing direman 2 hari

Posted: 31 Jul 2013 10:43 PM PDT

SEGAMAT 1 Ogos - Mahkamah Majistret di sini hari ini membenarkan wanita jurulatih anjing, Maznah Mohd. Yusof, yang dipercayai terlibat dalam rakaman video menghina Islam bertajuk 1 Hari Di Hari Raya ditahan reman selama dua hari.

Wanita berusia 38 tahun itu yang ditahan di Bukit Beruntung, Selangor kira-kira pukul 3 petang semalam, dibawa ke Mahkamah Majistrer Segamat awal pagi ini.

Perintah reman itu dikeluarkan Pendaftar Kanan Mahkamah Sesyen Segamat, Mohd. Anuar Ostadi. - UTUSAN ONLINE

7 bot hangus terbakar di Jeti LKIM Kuantan

Posted: 31 Jul 2013 10:02 PM PDT

KUANTAN 1 Ogos - Tujuh buah bot milik Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia dan sebuah bot nelayan, hangus dalam kebakaran yang berlaku di jeti Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Kuantan, di sini malam tadi.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri, Datuk Abdul Wahab Mat Yasin berkata, kejadian berlaku kira-kira pukul 7 malam.

Kebakaran bermula daripada sebuah bot nelayan yang berada di jeti itu lalu menyambar tujuh bot lain.

Balai Bomba dan Penyelamat Kuantan menghantar sebuah jentera bomba sebaik menerima panggilan kecemasan pada pukul 7.06 malam dan mengambil masa kurang 10 minit tiba di tempat kejadian tetapi kebakaran ketika itu sudah sukar dikawal kerana bot nelayan yang terbakar, terputus tali dan hanyut, katanya kepada pemberita di sini.

Bot nelayan itu kemudian melanggar barisan bot yang lain dan akibat geselan itu tujuh bot Maritim Malaysia turut hangus.

"Kami berjaya menyelamatkan dua bot Maritim Malaysia dan empat bot nelayan lain daripada turut terbakar.

"Bot Maritim Malaysia yang terbakar itu adalah daripada pelbagai jenis dan pihak kami sedang menyiasat bagi mengenal pasti punca kejadian," katanya.

Abdul Wahab berkata, selain Kuantan, tiga jentera bomba dan kira-kira 60 pegawai serta anggota dari Balai Bomba Indera Mahkota, Taman Tas dan Gebeng turut terlibat dalam operasi mengawal dan memadam kebakaran. - BERNAMA

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar