{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted by Awanama

Kosmo Online - Komuniti Kita


Anak yatim di Tapah beli-belah baju raya

Posted:

Anak yatim di Tapah beli-belah baju raya

Anak yatim di Tapah beli-belah baju raya

SAMSUDIN (berdiri dua dari kiri) bersama sebahagian daripada 50 anak yatim yang menerima sumbangan baju dan duit raya daripada Pusat Khidmat dan Aduan DUN Ayer Kuning di Gopeng, Perak baru-baru ini.


SYUKUR. Seramai 50 anak yatim dari sekitar Tapah menerima sumbangan pakaian raya daripada Pusat Khidmat dan Aduan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Kuning di pasar raya Mydin RTC, Gopeng, Perak baru-baru ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ayer Kuning, Datuk Samsudin Abu Hassan berkata, anak-anak yatim berkenaan diberi kebebasan untuk memilih pakaian raya mereka sendiri di pasar raya tersebut dengan peruntukan RM200 setiap seorang.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Pengguna, Sumber Manusia dan Masyarakat Sivil Perak berkata, kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah itu juga masing-masing menerima sumbangan duit raya sebanyak RM50.

"Sebelum ini kita hanya memberi sumbangan duit raya kepada anak yatim berkenaan tetapi mulai tahun ini kita buat sedikit perubahan dengan meminta mereka memilih sendiri pakaian yang bakal digayakan pada pagi raya," katanya.

IRDA rai golongan kurang bernasib baik sambut lebaran

Posted:

IRDA rai golongan kurang bernasib baik sambut lebaran

IRDA rai golongan kurang bernasib baik sambut lebaran


ISMAIL (berdiri dua dari kanan) memberi sumbangan hamper kepada keluarga miskin sempena majlis berbuka puasa bersama IRDA di Danga Bay, Johor Bahru baru-baru ini.


RAI. Seramai 90 orang kurang bernasib baik diraikan Pihak Berkuasa Wilayah Pembangunan Iskandar (IRDA) pada majlis berbuka puasa di pekarangan tempat letak kereta pejabat IRDA di Danga Bay, Johor Bahru baru-baru ini.

Ketua Eksekutifnya, Datuk Ismail Ibrahim berkata, program tersebut merupakan acara tahunan IRDA pada bulan Ramadan untuk meraikan mereka yang kurang bernasib baik.

"Kita berharap bantuan ini dapat meringankan beban mereka dalam membuat persiapan Aidilfitri," katanya.

Dalam majlis itu juga, sebanyak 25 keluarga miskin dari kawasan Senai, Kulaijaya, Pontian, Nusajaya, Gelang Patah, Pasir Gudang, Ulu Tiram dan Johor Bahru itu menerima sumbangan bernilai RM400 setiap keluarga terdiri daripada barangan keperluan harian, pakaian dan duit raya.

Ahli PBPM, berbuka puasa dengan bufet Arab

Posted:

Ahli PBPM, berbuka puasa dengan bufet Arab

Ahli PBPM, berbuka puasa dengan bufet Arab


SHAFIE (berdiri) melayan tetamu yang hadir di majlis berbuka puasa bersama ahli PBPM di Restoran Al-Rawsha, Kampung Pandan baru-baru ini.


MERIAH. Kira-kira 50 ahli Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM) hadir pada majlis berbuka puasa di Restoran Al-Rawsha, Kampung Pandan, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Presidennya, Shafie Bakri berkata, penganjuran aktiviti sedemikian antara inisiatif pihak persatuan bagi mengeratkan hubungan silaturahim dalam kalangan bekas anggota polis di negara ini.

Turut memeriahkan majlis, Ahli Majlis Tertinggi dan exco PBPM.

Tetamu yang hadir termasuk petugas media dijamu dengan hidangan bufet masakan Arab.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar