{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted by Awanama

Kosmo Online - Komuniti Kita


1,214 graduan UiTM Perlis terima ijazah, diploma

Posted:

1,214 graduan UiTM Perlis terima ijazah, diploma

1,214 graduan UiTM Perlis terima ijazah, diploma


SEBAHAGIAN daripada penerima Anugerah Naib Canselor bergambar pada Istiadat
Konvokesyen ke-80 UiTM Cawangan Arau, Perlis baru-baru ini.


TAHNIAH. Seramai 1,214 graduan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Arau, Perlis menerima ijazah dan diploma masing-masing daripada Pro-Canselor UiTM, Tan Sri Arshad Ayub di Dewan Sri Semarak, Arau, Perlis baru-baru ini.

Menurut Rektor UiTM Perlis, Prof. Datuk Ahmad Redzuan Abd. Rahman, daripada jumlah itu seramai 500 graduan menerima ijazah sarjana muda dan 714 menerima diploma.

Konvokesyen kali ini turut mencatat sejarah kerana 13 orang graduan menerima hadiah Alumni UiTM Perlis yang pertama kali diadakan.

Selain itu, konvokesyen kali ini turut meriah dengan program Fiesta Harumanis, aktiviti promosi program Edu-Tourism UiTM Perlis, jualan dan pameran hasil pertanian dari Unit Ladang UiTM Perlis, aktiviti mewarna kanak-kanak dan lawatan sekitar kampus dengan menaiki trem.

KRT Kampung Semera anjur program kejiranan

Posted:

KRT Kampung Semera anjur program kejiranan

KRT Kampung Semera anjur program kejiranan


KUMPULAN Belia Kampung Semera menunjukkan bakat tarian poco-poco pada program Sayang-Sayang Jiranku Sayang di Sadong Jaya, Kota Samarahan, Sarawak baru-baru ini.


SAYANG JIRAN. Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Kampung Semera, Sadong Jaya, Sarawak menganjurkan program Sayang-Sayang Jiranku Sayang dalam memupuk semangat kejiranan dalam penduduk kampung tersebut baru-baru ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sadong Jaya, Aidel Lariwoo berkata, penganjuran program seumpama itu dilihat mampu memupuk nilai dan budaya hidup bermasyarakat dalam kalangan penduduk kampung.

"Kita perlu menyemai rasa kasih sayang dan perasaan hormat menghormati sesama jiran kerana ia adalah kunci utama kepada keharmonian hidup bermasyarakat," katanya di Dewan Masyarakat Sadong Jaya.

WP Kuala Lumpur juara bola jaring Maksak

Posted:

WP Kuala Lumpur juara bola jaring Maksak

WP Kuala Lumpur juara bola jaring Maksak


PEMAIN pasukan Wilayah Persekutuan Lumpur (kanan) dan Selangor bergambar pada majlis penyampaian hadiah kejohanan bola jaring Maksak di Dome Kompleks Tun Abdul Razak, Pulau Pinang baru-baru ini.


JUARA. Pasukan bola jaring Wilayah Persekutuan (WP) Kuala Lumpur berjaya bergelar juara Kejohanan Piala Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota Kerajaan Malaysia (Maksak) selepas menewaskan pasukan Selangor di Dome Kompleks Tun Abdul Razak, Pulau Pinang baru-baru ini.

Kemenangan tersebut sekali gus menamatkan penantian tiga tahun berturut-turut pasukan WP Kuala Lumpur yang sebelum ini terpaksa berpuas hati mendapat tempat kedua di pentas final.

Pasukan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur meraih kejuaraan tersebut selepas menewaskan pasukan Selangor dengan keputusan tipis 28-27.

Tempat ketiga dimiliki oleh Kedah dan keempat pula oleh Angkatan Tentera Malaysia.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar