{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda serting hilir - Google Blog Search

Posted by Tanpa Nama

felda serting hilir - Google Blog Search


<b>felda serting hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 01 Apr 2013 12:00 AM PDT

slepas selesai solat subuh.. jam plak dh tunjuk pukul 6.. lepas siapkan sarapan & lunch utk anak2 bujang haku arie tu.. apalagi.. sperti yg d rancangkan.. bertolaklah haku k putra pedana ..

sampai kat sana lebih kurang kul 6.45 .. dorg suma dh siap tgu nak gerak dah.. sape sangka.. kalau ikut perancangan 8hb nie aku nak g umah umie kat ganu tapi bila kawan baik aku nie mintak tlg temankan dia g umah mak dia kat felda serting hilir utk jumpa mak dia yg dh lama dia x jumpa (hubby dia keje lah plak) jadik.. memandangkan merapatkan ikatan anak yg dh terpisah lama ngan ibu dia lebih penting.. maka perancangan k ganu terpaksa aku batalkan.. dan kini aku dlm perjalanan k felda serting hilir utk merasa suatu klainan..

sampai kat R&R seremban.. ktorg berenti bersarapan dan lepas selesai sumanya.. ktorg teruskan perjalanan k sana.. jauh gak ghupanya felda serting hilir nie.. first time aku masuk felda.. waahhh .. penuh ngan ladang kelapa sawit .. spanjang2 jalan masuk k felda tu.. aku tgk ijau  j .. dan pukul 10.30 ktorg sampai kat umah emak dia..

haku tgk dia 2 beranak berpeluk2 (dia d besarkan oleh nenek) .. ishhkk sedih weii.. aku apa lagi.. pandai2 le amik pot yg kat sudut2.. kasi ruang angin kat dorg..

bila suma dh ok .. ktorg pun d hidangkan ngan lauk ayam gulai lemak cili api ngan maman + pajri terung + ikan masin + sayur .. waahhh kecor liur aku wei.. apa lagi.. makan x hinggatlah aku gamaknya masa tu... sejak sampai kat felda tu .. keje mak kawan aku nie ngan pakcik dia ashik masak j.. ktorg plak ashik makan j.. past tu brlah petang g jelajah keliling.. kas luas pengetahuan tgt kawasan tu plak.. best tuu.. suasan kat situ x lah riuh cam kat kl.. org2 dia plak manjang duk kat dlm umah.. aktiviti dorg plak ashik brkaraoke j.. skejab umah nie terjerit.. kejab plak umah sebelah.. lepas tu plak umah depan lah plak.. uikkk ..penin gak aku d buatnya.. biasalah .. suara dorg2 tu trlampau sedap kan..  yang aku plak layan dengar j lah..

anak2 plak sibuk belajar naik motor.. sikit lagi kak ean x masuk parit.. yg kawan haku nie plak ngan emak dia ..ashik layan syahdu .. haku apa lagi.. duk bawak pokok j lah gamak nye.. layan buah rambutan ngan jambu sambil sedut ais kepal .. weeehhh.. layan tuu.. lama dh x rasa ais kepal nie.. sejak budak2 dulu.. sskali kena ..perghhh

satu j yg haku x larat masa kat felda nie .. umah kecik dia kat luar lah plak.. jauh plak tu.. isshhkk ..sakit tul lah.. yg budak2 plak manjang pasang cete hantu.. bila malam naya.. nak lepas hajat .. punya lah gerun .. last2 main teman2.. ngan brbekal lampu suluh kecik satu.. tension tul! skali tu dbuat nye terkejut dahan pokok jatuh.. clinap suma org lari atas umah.. tapi yg kesian org yg kat dalam tu lah.. meraung2.. heheheee.. kenangan2..

2 hari ktog kat sana.. sejuk malam dia jgn cakap lah.. masuk hari sabtu pagi tu .. ktog dh siap dh nak bertolak balik k kl.. dari felda serting hilir tu pukul 8.00 pg.. cadang nak singgah kat ulu bendol kejab .. nak mandi pagi coz budak2 x nak mandi lagi.. sejuk katanye..

sampai kat ulu bendol ... apa lagi.. budak2 terjun terus.. yg tahan hajat plak apa lagi.. layannn jiwang aa kat sana..hikhikkhh .. dan pukul 12.00 tghari ktorg gerak dari ulu bendol k kl...

<b>felda serting hilir</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 29 Mar 2013 10:43 PM PDT

heLLo peopLe !!! fuuhh...fuuuhhh...fuuuhh *tiup2 habuk yang semakin degiL nak meninggaLkan bLog bersawang neh* hurmm...sejak2 masuk beLajar baLik nie, CG dah semakin maLas nak update bLog...yee, anda tak saLah baca, CG memang pemaLas !! *ngeh3* keje takdeLah banyak mana, tapi memang dah jenis pemaLas tak ketahuan haLa...memang Lah bLog tak update Langsung kan *sorry okay semua paparazzi dan staLker2 prihatin sekaLian*

so, sebagai pembuka tirai kepada entry baru, CG dengan suka hati nak memberitahu seLuruh rakyat jeLata tentang aktiviti ohshem yang dah CG buat dari 30 september sampai 3 oktober Lepas *bunyik macam dah Lamee jee, padehaL baru 2 hari Lepas..HAHHAHA* sesungguhnya, CG teLah terpiLih untuk menyertai program anak angkat di FELDA di NEGERI SEMBILAN yang dianjurkan oLeh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) yang meLibatkan 3 zon feLda : raja aLias, serting hiLir dan jugak paLong...okayy, nak cerita banyak2 memang maLas...so, dengan maLasnya CG pon tempekkan gambar2 yang berjuta Lemon nie sambiL meLetakkan caption...

apee yang menarik daLam program nie adeLah : terasa macam berada kat hoLLywood sebab jumpe 'justin bieber' , 'shah rukh khan' , 'micheaL jordan' , 'kareena kapoor' dan macam2 Lagi Lah *giggLes*

dimuLakan dengan gambar2 anak2 buah yang super aktif !! oh !!! comeL sungguh mereka neh~

kak shasha *yang nie tak jumpee Link FB nyee*

add, jangan tak add okayy =)

gambar famiLy angkat tak dapat nak upLoad sebab takde daLam camera CG, sedih raseenyeee...takpee, nanti CG update Lain okayy =)

aLhamduLiLLah, semuanya berjaLan dengan Lancar...disamping kami semua mengikuti program ini dan bersuai kenaL dengan orang feLda, CG rasa kenaLan CG bertambah dan yang Lebih manis Lagi biLa ade rakan2 dari hoLLywood dan boLLywood yang CG kenaL *HAHHAHAHAA* pengaLaman yang sangat menarik:

  • ajar student foreigner cakap bahasa meLayu *peLat okayy*
  • boLeh dikatakan setiap hari menjadi transLator kepada bahasa inggeris yang membuatkan rase macam takde pape pon converse in engLish nie *poyo*
  • makan masakan omak yang awesome...masaL Lemak ciLi api *podeh weh*
  • naik atas hi-Lux ronda seLuruh kampung...
  • beLajar cakap bahasa hindi...

banyak Lagi pengaLaman yang tak dapat nak dikongsi bersama...yang baik itu kami bawa puLang, dan yang tak berapa nak baik itu kami ambiL sebagai pengajaran...tahniah dan terima kasih kepada Asia Pasific InternationaL Univercity in TechnoLogy and Inovation (UCTI) *sungguh panjang nama uni mereka* , terima kasih kepada KPT sebab bagi kami peLuang keemasan nie dan semoga jumpa Lagi kepada semua universiti2 yang hadir tempoh hari...maafkan saLah siLap kami dan semoga berjumpa Lagi !!

*tepuk2 terima kasi, tepuk2 muah2, tepuk2 jaLan dobi...HAHAHAHHAHA*

p/s : jangan Lupee join segmen FAKE LOVER tuh =)

Full content generated by Get Full RSS.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar