{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Kosmo Online - Komuniti Kita

Posted by Awanama

Kosmo Online - Komuniti Kita


MAYC, belia Kuala Langat berkonvoi sokong BN

Posted:

MAYC, belia Kuala Langat berkonvoi sokong BN

MAYC, belia Kuala Langat berkonvoi sokong BN

CALON BN Parlimen Kuala Langat, Sharuddin (tengah) bersama para peserta Program Ramah Mesra dan Konvoi Jelajah Motosikal di Kuala Langat, Banting, Selangor baru-baru ini.


ORANG MUDA. Lebih 200 belia telah menyertai aktiviti penjelajahan menaiki motosikal sempena Program Ramah Mesra dan Konvoi Jelajah Motosikal di Kuala Langat, Selangor baru-baru ini.

Naib Pengerusi 2, Malaysian Association of Youth Clubs (MAYC) Selangor, Ajmal Ismail berkata, golongan belia khususnya di Kuala Langat, Banting merupakan kelompok yang ramai dan aktif dalam menjalankan aktiviti-aktiviti kebajikan.

"Sepanjang konvoi, kami membawa bendera Barisan Nasional (BN) sebagai tanda menyokong calon BN di Selangor," katanya.

Ajmal berkata, MAYC juga membantu berkempen untuk calon BN Parlimen Kuala Langat, Sharuddin Omar pada Pilihan Raya Umum ke-13 ini.

Pegawai PTD anjur program kebajikan di Sepang

Posted:

Pegawai PTD anjur program kebajikan di Sepang

Pegawai PTD anjur program kebajikan di Sepang


AHLI Kumpulan Orange X pada program kebajikan bersama penghuni Rumah Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At-Taqwa, Sepang, Selangor baru-baru ini.


PRIHATIN. Sebanyak 25 Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) sesi dua, tahun 2003 yang menggelarkan diri mereka Kumpulan Orange X telah menganjurkan program kebajikan di Rumah Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At-Taqwa di Taman Putra Perdana, Sepang, Selangor baru-baru ini.

Program itu dianjurkan sempena 10 tahun penglibatan mereka sebagai kumpulan profesional perkhidmatan kerajaan selain tanggungjawab sosial membantu golongan kurang bernasib baik.

Pengarah projek berkenaan, Zemilla Abdullah berkata, selain memberi bantuan wang, program itu juga bertujuan untuk mewujudkan persekitaran kondusif kepada penghuni rumah kebajikan tersebut.

"Kita telah menjalankan aktiviti seperti gotong-royong membersihkan kawasan dan mengecat bangunan supaya anak-anak yatim di sini mampu menjalani kehidupan selesa," katanya.

Pelajar PTPL cari pengalaman baharu melawat Indonesia

Posted:

Pelajar PTPL cari pengalaman baharu melawat Indonesia

Pelajar PTPL cari pengalaman baharu melawat Indonesia


PARA pelajar Kolej PTPL Shah Alam, Selangor pada program lawatan antarabangsa PTPL Charity Expedition A Journey To Jakarta-Bandung di Bandung, Indonesia baru-baru ini.


PELUANG. Pendedahan terhadap sesuatu bidang memberikan pengalaman baharu di samping memperkasakan kemahiran insaniah dalam kalangan pelajar.

Menyedari hakikat itu, Kolej Pusat Teknologi Pengajian Lanjutan (PTPL) Shah Alam melalui Unit Pembangunan Pelajar telah menganjurkan program lawatan antarabangsa dipanggil PTPL Charity Expedition A Journey To Jakarta-Bandung, Indonesia baru-baru ini.

Program itu melibatkan sebanyak 13 pelajar dan seorang pegawai dengan objektif utama memberi peluang kepada pelajar mendapat pengalaman antarabangsa.

Selain itu, mereka juga boleh mendapat pengalaman baharu di negara asing terutama daripada aspek budaya dan gaya hidup berbeza.

Antara tempat yang dilawati mereka adalah Kawasan Perindustrian Bandung yang terkenal dengan kilang-kilang pengeluar barangan seperti baju, Gunung Berapi Tangkuban Parahu, Muzium Negara, Bandar Kota Belanda dan Tugu Monas di pusat bandar Jakarta.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar