{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

felda gedangsa - Google Blog Search

Posted by Awanama

felda gedangsa - Google Blog Search


<b>felda gedangsa</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 18 Mar 2013 11:37 PM PDT

100000 ahli GWGF sedia gempur pembangkang di <b>Felda</b> - yang benar

Posted: 18 Mar 2013 08:00 AM PDT

 • BERA, PAHANG: Gabungan Wawasan Generasi Felda (GWGF) akan menggerakkan lebih 100,000 ahlinya ke 317 tanah rancangan FELDA di seluruh negara tidak lama lagi bagi membantu Barisan Nasional (BN) mempertahankan kerajaannya.
 • Pengerusinya Tan Sri Rozali Ismail berkata, beliau sudah mengadakan perbincangan dengan 14 pemimpin gabungannya dan bersedia pada bila-bila masa untuk `menggempur' pembangkang menjelang pilihan raya umum tidak lama lagi.
 • GWGF memilih Felda sebagai medan tempurnya buat kali pertama, sesuai dengan ikrar ketika diterima secara rasmi menjadi sekutu BN beberapa tahun lalu dan berjanji untuk memastikan semua warga Felda di 317 tanah rancangan akan menyokong calon BN serta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
 • "Darah yang mengalir ini adalah darah ibu bapa kami yang dipilih menjadi peneroka tanah pertanian Felda sejak Allahyarham Tun Razak membuka ladang secara besar-besaran pada tahun 70an.
 • "Sebagai tanya syukur kepada jasa Allahyarham dan anaknya yang kini menerajui kepimpinan negara, GWGF bersedia untuk memberi sokongan padu kepada semua wakil BN dicalonkan pada PRU13 nanti.
 • "Kita akan gerakkan lebih 100,000 ahli untuk berkempen di seluruh tanah rancangan Felda bagi memastikan kemenangan BN yang diterajui oleh UMNO," tegas Tan Sri Rozali ketika berucap di majlis pelancaran projek menaik taraf bekalan air Pahang di Felda Purun baru-baru ini.
 • Perasmiannya disempurnakan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Pengguna, Dato Sri Ismail Sabri Yaakob. Turut hadir Timbalan Pengerusi GWGF Dato Abdullah Abu Bakar dan Setiausahanya Kamarulzaman Mohamed.
 • Tan Sri Rozali yang juga anak Felda Gedangsa di Selangor berkata, sesuai dengan tema projek gerak gempur GWGF "Bersatu Kita Untukmu FELDA", pihaknya sedang menyusun strategi kempen membantu BN dan akan menggempur pembangkang tidak lama lagi.
 • GWGF disertai Persatuan Peneroka Felda, Persatuan Penerokawati Felda, Dewan Perniagaan Generasi Felda, Pertubuhan Kebudayaan dan Kesenian Felda, Persatuan Anak Peneroka Luar Negara, Persatuan Sukan Bermotor GWGF, Yayasan Pembangunan Generasi Felda, Pertubuhan Kontraktor Generasi Felda, Pertubuhan Generasi Felda Universiti, Pertubuhan Silat Generasi Felda, Pertubuhan Imam Muda Felda, Kelab Storm Riders dan  Persatuan Peguam Generasi Felda.
 • Menurutnya, GWGF tidak akan mengizinkan pembangkang meracuni minda peneroka dan generasi baru Felda semata-mata kerana agensi itu mengalami masalah dalaman yang kecil.
 • "Jika ada sedikit masalah dalaman Felda, mengapa sampai nak ubah kerajaan sedia ada?. Apakah janji pembangkang untuk masyarakat Felda boleh diyakini? Ini soal anak cucu bangsa Melayu yang mewarisi pertanian di negara ini," katanya.
 • Tan Sri Rozali membawa kemelut di Felda Selangor sebagai contoh untuk perhatian rakyat Malaysia: "Sebelum ini GWGF pernah mencadangkan satu projek perumahan untuk generasi baru Felda di Selangor. Projek itu dilancarkan sendiri oleh Perdana Menteri beberapa tahun lalu.
 • "Malangnya kerajaan pembangkang Selangor di bawah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak mahu meluluskan tanah untuk projek perumahan itu sehingga sekarang ini, mengakibatkan ramai generasi baru Felda di Selangor tidak menikmati kemudahan itu," katanya.
 • Katanya, projek di Selangor itu adalah sebahagian daripada usaha kerajaan persekutuan untuk membangunkan perumahan bagi anak-anak peneroka Felda di seluruh negara dengan belanja yang dianggarkan bernilai kira-kira RM2 billion.
 • Tan Sri Rozali berkata, situasi pembangunan di Selangor jauh lebih buruk berbanding Pahang kerana pemimpin Pakatan Rakyat tidak serius melaksanakan pembangunan, sebaliknya cukup sibuk mewujudkan perbalahan dan perselisihan di kalangan rakyat.
 • Untuk itu, beliau menyeru seluruh warga peneroka, kakitangan dan generasi baru Felda di seluruh negara agar bersatu padu menyokong BN dan Perdana Menteri pada PRU13 dan pilihan raya seterusnya.
 • Dalam perkembangan yang sama, Dato Sri Ismail Sabri Yaakob yang juga Ahli Parlimen Bera memberitahu pemberita bahawa Pakatan Rakyat semakin goyah di seluruh negara menjelang PRU 13 kerana mereka tidak mempunyai prinsip perjuangan yang sama.
 • Menurutnya, media sudah melaporkan pertelagahan serius di antara pemimpin PAS, DAP dan PKR di beberapa negeri termasuk Johor, Selangor, Perak dan Kedah sebagai tanda kemusnahan persepakatan itu tidak lama lagi.
 • Katanya, sejak pembangkang bersepakat dalam pilihan raya umum, mereka tidak pernah mahu menggunakan satu lambang, malahan gabungan itu juga tidak pernah didaftarkan. Ini kerana mereka mempunyai matlamat berbeza dan berniat mahu menang pilihan raya saja.

Blog Felda: <b>felda gedangsa</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2013 12:00 AM PST


Blog Felda: <b>felda gedangsa</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2013 12:00 AM PST


Persandingan Norazlina & Mohd Farash di <b>Felda Gedangsa</b>, KKB.

Posted: 18 Feb 2013 11:42 PM PST

Ahad, 10hb Februari 2013, Kami dijemput untuk bekalkan Pengacara Majlis, peralatan pa system dan karaoke set di Persandingan Norazlina & Mohd Farash di Felda Gedangsa, Kuala Kubu Baharu.

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar