{WARGA FELDA}

WARGA FELDA Blog | Created By Www.BestTheme.Net

Senarai Blog Saya

Berita Harian: Mutakhir

Posted by Awanama

Berita Harian: Mutakhir


Najib lancar mesin pengorek terowong projek MRT

Posted: 30 May 2013 02:29 AM PDT

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi melancarkan Mesin Pengorek Terowong (TBM) Densiti Pelbagai pertama di dunia bagi membina terowong projek Mass Rapid Transit (MRT) sejauh 1.2 kilometer dari Cochrane ke Pasar Rakyat, berhampiran Bulatan Kampung Pandan di sini.

Pelancaran itu menandakan bermulanya kerja menggerudi di laluan bawah tanah sejauh 9.5 km dari Maluri ke Semantan, jalan Duta.

Hannah Yeoh wanita pertama dilantik speaker

Posted: 30 May 2013 01:57 AM PDT

KLANG: Ahli Dewan Undangan Negeri Subang Jaya Hannah Yeoh dari DAP mencatat sejarah apabila menjadi wanita pertama dilantik sebagai speaker dewan undangan negeri (DUN) di negara ini.

Yeoh, 34, yang mempertahankan kerusi DUN Subang Jaya pada pilihan raya umum lepas akan mengangkat sumpah jawatan pada 21 Jun ini bersama-sama timbalannya Nik Nazmi Nik Ahmad, yang merupakan anggota DUN Seri Setia dari PKR.

Bekas speaker DUN Selangor Datuk Teng Chang Khim, yang dilantik ke jawatan exco kerajaan negeri, berkata peranan yang mencabar menunggu Yeoh, yang mempunyai latar belakang dalam undang-undang.

Yeoh merupakan anggota Selcat (Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor) pada pentadbiran kerajaan Selangor lepas. - BERNAMA

Leave a Reply

Raja Alias

G. Musang

J. Bahru

Terengganu

A. Setar